Peruničić pred Švajcarsku: Ovi momci se ne plaše ničega

Podeli:
Martin Rose/Bongarts/Getty Images

Selektor srpskih rukometaša Nenad Peruničić ističe da potpune veruje da su njegovi izabranici spremni za najveće izazove i duel sa Švajcarskom u poslednjem kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Srbija će u poslednjem, šestom kolu kvalifikacija dočekati Švajcarsku u novosadskoj hali Spens. Pobeda od pet ili više golova donela bi joj plasman na EP.

Orlovi su u prethodnom kolu ostvarili prvu pobedu u kvalifikacijama u gostima protiv Belgije u Levenu izuzetno ubedljivo 37:26 i na taj način ostali u trci za plasman na kontinentalnu smotru.

„Nadamo se velikom broju ljudi koji će dati maksimalnu podršku da dođemo do nečega važnog za novu generaciju. Nema šta da se priča o prethodnoj utakmici. Ona je proizvod svega što smo govorili i zacrtali oktobra prošle godine. Početak je bio jako težak, a učinio sam ga još težim kretanjem od nule sa skoro novim timom“, počeo je izlaganje Peruničić.

„Svesni smo gde smo i koliko možemo. Skromni smo, ništa veliko još ništa nismo ni pravili. U Srbiji smo navikli da nemamo strpljenja za neke stvari. Zato ne tražimo alibi. Potpuno verujem mojim momcima i da smo spremni za najveće moguće izazove. Verujem u našu pobedu. Verujem da će ovi momci opet pokazati ono što gradimo. Ova ekipa momaka se ne plaši ničega, ima jak karakter i veliki motiv za dokazivanjem. Samo gledamo ka napred, nema koraka unazad.“

Golman Dejan Milosavljev neće biti u sastavu za meč zbog povrede.

„Uz sve malere i povrede, moram reći, prosto je neverovatno da smo ovog puta u situaciji da je upitan nastup Milosavljeva. Povredio se na zagrevanju u Belgiji i osetio bol pri kraju utakmice. Navikli smo da nam neko fali i zato ima momaka koji mogu da popune i budu zamena.“

Meč u Novom Sadu na programu je u nedelju od 18 časova.