U19: Crna Gora bolja od Švedske, Hrvatska od Slovenije

Vesti rukomet 16. jul. 201916:41 > 16:42
Podeli:
RSCG

Rukometašice Crne Gore pobedile su Švedsku sa 20:19, dok je Hrvatska slavila protiv Slovenije sa 33:22,na Evropskom šampionatu za rukometašice do 19 godina.

Selekcije iz regiona nisu uspela da se plasiraju u četvrtfinale (jedina je priliku imala Crna Gora) pa će se u nastavku takmičenja boriti za plasman od 9. do 16. mesta i opstanak u diviziji A.

Crna Gora je u grupi sa Švedskom, Portugalom i Austrijom koja je sprečila popularne „lavice“ da odu među osam najboljih. Crnogorke su uspele da se oporave od poraza u duelu sa Austrijom i stignu do vrednog trijumfa protiv Švedske.

U režiji Nikoline Knežević koja je postigla devet golova bez promašaja, Crna Gora je pobedila Švedsku sa 20:19 (9:8). Podršku Nikolini na putu ka trijumfu, pružile su Nikolina Vukčević sa tri, odnosno Anastasija Marsenić i Nada Ćorović sa po dva gola.

Hrvatska je nadigrala Sloveniju, a krajnji rezultat meča 33:22 (20:11) dovoljno govori o dešavanjima na parketu. Najefikasnije u sastavu Hrvatske bile su Lea Franušić sa devet i Elena Popović sa osam golova. Kod Slovenije, bolje od ostalih, bile su Laura Cerovek sa pet i Tea Treven sa četiri gola.

U narednom kolu, Crna Gora igra protiv Portugala, a cilj je pobeda koja garantuje opstanak u elitnom društvu i vodi u borbu za plasman od 9. do 12. mesta. Hrvatska igra protiv Slovačke, takođe za mesto koje vodi u borbu za plasman od 9. do 12. mesta, dok su šanse Slovenije u narednom meču protiv Nemačke veoma male.