Ranko Bana Popović upalio motore Partizana

Vesti rukomet 21. avg. 201911:18 > 11:19
Podeli:
sport klub

Rukometaši Partizana iz Tivta, uz promene u igračkom kadru i stručnom štabu počeli su pripreme za narednu sezonu u kojoj će cilj biti borba za sam vrh tabele u šampionatu Crne Gore i plasman na finalni turnir Kupa.

Prvi trener Tivćana u sezoni koja sledi biće Ranko Bana Popović koji je kao selektor Crne Gore izborio plasman na Evropsko prvenstvo 2008. godine. Što se igračkog kadra tiče, ostali su Đorđo Peruničić, Nemanja i Veselin Drakulović, Marko Drašković, Vuk Kaluđerović, Gavrilo Samardžić, Bogdan Međedović, Dražen Mandić, Igor Katnić, Marko Teskera, Kristijan Dosković, golmani Jakov Sinđić, Ivan Čule i Martin Čolo. Otišli su Mile Ćuzović u Gračanicu i Aleksa Perišić u Lovćen, a stigli su Miloš Krivokapić iz Lovćena i Nemanja Barac iz Jedinstva.

Za Tivat me vežu jako lepe uspomene jer sam kao igrač Lovćena upravo u dvorani „Župa“ izborio plasman u elitno društvo tadašnje Jugoslavije, tako da sa mnogo entuzijazma prilazim sezoni koja sledi. U svakom klubu u kome sam radio ambicije su mi bile vrhunske, tako je i sada. Upoznat sam sa kvalitetom Partizana. Niko od čelnika kluba nije postavljao takve ciljeve, ali ja verujem da sa momcima koje imam na raspolaganju sigurno možemo da budemo u vrhu tabele i da se umešamo u borbu za trofeja na oba fronta. Malo kasnimo sa pripremama i imamo problema sa usklađivanjem obaveza, ali rešićemo i te problema u hodu i verujem biti kadri da pomrsimo račune ekipama koje figuriraju kao glavni favoriti u šampionatu i Kupu Crne Gore“, rekao je za Sport Klub trener Ranko Popović, koji je u Crnoj Gori i regionu poznatiji pod nadimkom Bana.

Uporedo sa borbom za sam vrh tabele u šampionatu Crne Gore, Rukometni klub Partizan će nastaviti sa unapređenjem rada i razvojem mlađih selekcija. Dejan Stjepčević koji je prošle sezone vodio Partizan i koji je klubu doneo trofej u Kupu i titula prvaka države, ostaje u klubu, biće koordinator u stručnom štabu, pomagaće seniorskom timu i radu sa mlađim selekcijama kojima je posvećen Vuk Kaluđerović.

Treba napomenuti da Tivćani imaju izuzetno posećenu mini školu rukometa, veoma talentovanu pionirsku i kadetsku selekciju, koje će u sezoni koja sledi imati i svoje lige, što će sigurno pomoći ne samo Partizanu, nego i ostalim klubovima u Crnoj Gori.