LŠ: Vardar slomio Motor, bez sreće Rabotnik i Celje

Vesti rukomet 29. sep. 201919:05 > 19:08
Podeli:
Getty Images/Juergen Schwarz

Rukometaši Vardara pobedili su Motor iz Zaporožja sa 31:30, Eurofarm Rabotnik je poražen od španske Bidasoe sa 26:25, dok je Celje bilo slabije od Alborga 29:28 u mečevima trećeg kola Lige šampiona.

Aktuelni šampiona Evrope, Vardar je posle neizvesne i dramatične završnice slovio protiv Motor Zaporožje u Ukrajini sa 31:30, iako je sredinom prvog poluvremena imao deficit od pet golova, a na kraju istog minus od dva.

U nastavku, Vardar je uspostavio ravnotežu, igralo se po principu gol za gol, a pobedu timu iz Skoplja doneo je Letonac Dainis Kristopans. Motor ima za čim da žali. Sudije su u završnice napravile veliku grešku, nisu priznale gol domaćem timu, a gol koji je Motor postigao u poslednjem sekundu je stigao kasno jer je vreme isteklo.

Pobedu Vardaru, doneli su Timuf Dibirov sa 10, Dainis Kristopans sa sedam i Ivan Čupić sa četiri gola. Raspoloženi za igru u napadu u sastavu Motor Zaporožja, bili su Igor Soruka sa osam, Aidenas Malasinskas sa šest i Baris Pahuski sa četiri gola.

Eurofarm Rabotnik je u trećem kolu bio na pragu prve pobede, na pragu velikog iznenađenja. Makedonci su dobili prvo poluvreme sa 14:11, bili ravnopravan rival španskoj Bidasoi sve do same završnice, ali nisu imali dovoljno sreće i koncentracije, pa je Bidasoa pobedila sa 26:25 (11:14).

Najefikasniji u sastavu Bidasoe bili su Salud Novela i Salinas Munjoz sa po tri gola. Kod Rabotnika, raspoloženi za igru u napadu, bili su Vladislav Ostruško sa šest, Lovro Jotić i Bojan Madžovski sa po dva gola.

Sličnu sudbinu kao i Rabotnik doživela je i ekipa Celja koja je na svom terenu posle trilera poražena od danskog Alborga sa 29:28, iako je Celje na poluvremenu vodilo sa 14:10.

Zlata vredne bodove Alborgu, doneli su Magnus Jensen sa pet, odnosno Mikels Liba i Mark Marčer sa po četiri gola. Kod Celja, raspoloženi za igru u napadu, bili su Josip Šarac i Diogo Silva de Borges sa po šest, Patrik Leban i Gal Marguc sa po četiri gola.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо