Partizan uspešan protiv Rudara u Pljevljima

Vesti rukomet 19. okt. 201920:14 > 20:15
Podeli:
sport klub

Veliki derbi četvrtog kola šamionata Crne Gore u rukometu, okršaj Rudara i Partizana u Pljevljima, pripao je ekipi iz Tivta – 30:24.

Izabranici Bane Popovića, rukometaši Partizana, odigrali su na izuzetno visokom nivou u oba pravca, pa su donekle pokvarili očekivanja ljubitelja rukometa, jer su dominirali od prvog do poslednjeg minuta, jer su tokom čitavog meča kontrolisali dešavanja na parketu.

Ponovo je odbrana bila najjači adut tima iz Tivta, koji je iz sjajne defanzivne postavke stekao veliko samopouzdanje i za igru u napadu. Ništa nije moglo da pokoleba silno motivisane Tivćane, čak ni isključenje prvog golmana Jakova Sinđića u završnici prvog poluvremena, zbog kako je procenjeno nepravilne izmene.

Njegovo mesto su zauzeli Ivan Čule i Marko Mudreša koji su sjajno odradili svoj deo posla. Pored odlične odbrane, Partizan je imao i širinu u napadu. Đorđo Peruničić i Nemanja Barac su postigli po šest, Vuk Kaluđerović i Nemanja Drakulović po pet, Veselin Drakulović je postigao četiri, a Gavrilo Samardžić tri gola. S druge strane, bolji od ostalih u sastavu Rudara bili su Radojica Čepić sa osam, Arsenije Dragašević sa četiri, odnosno Petar Eraković i Aleksa Knežević sa po tri gola.

U utakmicama koje su odigrane u četvrtak i petak, Mornar je pobedio Komove sa 28:27, Lovćen je slavio u Budvi protiv Budvanske rivijere sa 30:24, a u nedelju igraju Jedinstvo iz Bijelog Polja i Danilovgrad.

Uoči pauze koja sledi zbog EHF nedelje i obaveza reprezentacije Crne Gore, Lovćen i Partizan iz Tivta imaju maksimalan učinak.