Rajčić za SK: Odbrana je ključ uspeha

Vesti rukomet 20. okt 201919:18 > 19:20
Podeli:
ŽRK Budućnost/D. Starčević

Bolje sada nego u četvrtfinalu, rekli su mnogi ljubitelji sporta u Crnoj Gori posle poraza rukometašica Budućnosti od francuskog Bresta na svom parketu u prvom kolu Lige šampiona.

Pokazalo se da su za sada bili u pravu. Izabranice Dragana Adžića su posle pomenutog poraza prilično samouvereno poručile da će se odužiti ljubiteljima rukometa i navijačima pobedama nad šampionom Nemačke i Rumunije. Bitinghajm je pobeđen u Lidvisburgu sa 30:23, a Valčea je pala u glavnom gradu Crne Gore sa 23:19.

Osnovna karakteristika oba duela u kojima je ostvarena pobeda je odbrana. Rukometašice Budućnosti su defanzivne zadatke odradile besprekorno, a iz dobre odbrane su stekle samopouzdanje za igru u napadu.

Upravo tako. Odbrana je bila ključ uspeha protiv šampiona Nemačke i Rumunije. Bile smo svesne da je odbrana ključna i uoči duela sa Brestom, ali nismo uspele da zaustavimo izuzetno kvalitetnu ekipu iz Francuske da tokom čitavog meča održava igru sa mnogo tranzicije. Bile smo u igri sve do sredine drugog poluvremena, ali to nije igra koja nama odgovara i na kojoj insistiramo i radimo na treninzima. Kada smo postavili odbranu onako kako znamo, stigle su i pobede. Sada sa mnogo više optimizma i sa mnogo više samopouzdanja očekujemo duele koji slede“, naglasila je za Sport Klub Marina Rajčić koja je protiv Valčee imala 15 uspešnih odbrana.

Posle tri odigrana kola u elitnom takmičenju gotovo je izvesno da je Budućnost izborila plasman u glavnu rundu elitnog takmičenja u kojoj će 12 ekipa, podeljenih u dve grupe voditi borbu za mesto u četvrtfinalu. Naime, Brest ima skor 3-0, Budućnost 2-1, Valčea 1-2, a Bitinghajm 0-3. Tri selekcije idu dalje, ali treba naglasiti da se bodovi iz prve, prenose u glavnu rundu elitnog takmičenja.

Situacija u grupi je sada povoljna kada je reč o ostvarenju primarnog cilja u ovom periodu, a to je plasman u glavnu rundu Lige šampiona. Međutim, lepo ste rekli. Bodovi iz prve faze se prenose u narednu rundu takmičenja, tako da je svaki naredni meč od ogromnog značaja, a svaki osvojeni bod je zlata vredan u borbi za plasman u četvrtfinale koja je praktično već počela. Ponavljam još jednom. Odbrana je ključ uspeha. Kada naše najjače oružje funkcioniše onako kako treba, onda ne moramo mnogo da brinemo ko je sa druge strane parketa“, naglasila je Marina Rajčić.

Posle male pauze zbog EHF nedelje, Budućnost će takmičenje u elitnom takmičenju nastaviti utakmicom sa Valčeom u Rumuniji.