BiH uvertira za okršaje na šampionatu Evrope

Vesti rukomet 23. okt. 201911:03 > 11:06
Podeli:
sport klub

Rukometaši Crne Gore koji su posle izborenog plasmana na Evropsko prvenstvo, posle veličanstvene pobede nad aktuelnim šampionom sveta Danskom, kupili srca ljubitelja sporta u Crnoj Gori, ponovo su na okupu.

Izabranici Zorana Roganovića će iskoristiti EHF nedelju da dva puta odmere snage sa selekcijom Bosne i Hercegovine. Prvi meč sa igra u Tivtu 25. oktobra, a drugi dan kasnije na Cetinju. Rukometaši su se okupili u Podgorici, a zatim odmah preselili u Tivat gde će trenirati do petka kada je na program prvi kontrolni meč u dvorani “Župa”, sa početkom u 19 časova.

Podsećanja radi, provere protiv Bosne i Hercegovine će biti od velikog značaja za najvažniji događaj koji sledi krajem godine, kada će selekcija Crne Gore u prvoj fazi na šampionatu Evrope igrati protiv Hrvatske, Srbije i Belorusije.

Siguran sam da ćemo uživati, ali i posvetiti se ozbiljnom radu. Kratak period probaćemo da iskoristimo najviše što možemo. Krivo mi je što zbog povreda sa nama nisu naš najbolji strelac, Miloš Vujović i jedan od najboljih mladih bekova Evrope, Branko Vujović. Nadam se da ćemo u decembru kada počinju pripreme za Evropsko prvenstvo sve biti u najboljem mogućem redu, da nećemo imati problema sa povredama i da ćemo u najjačem sastavu krenuti na smotru najboljih selekcija Starog kontinenta„, rekao je selektor Zoran Roganović.

Golman Nebojša Simić u odličnoj je formi i jedan od najzaslužnijih što se njegov Melsungen nalazi na debi drugog mesta u šampionatu Nemačke, koja je godinama unazad jedna od najjačih u Evropi. Momak koji je u pomenutom meču sa Danskom više ličio na hobotnicu nego na golmana, naglasio je da su provere sa Bosnom i Hercegovinom jako bitne pred Evropsko prvenstvo.

Šampionat počinje ranije nego prethodnih godina, a neke lige igraju se do kraja decembra. Što se mene tiče poslednju utakmicu igram 29. decembra i mogu tek tada da se priključim pripremama. Mečevi sa Bosnom i Hercegovinom biće generalna proba, a pripreme period gde ćemo imati vremena da popravimo neke stvari i uigramo se. Mi se na Evropskom prvenstvu nalazimo u balkanskoj grupi i dobro je što igramo protiv Bosne i Hercegovine, koja je tipični predstavnik balkanske škole rukometa. Duel protiv njih je idealna prilika da se spremimo za ono što nas čeka na šampionatu Evrope. Imamo mnogo elana i samopouzdanja, spremni smo da pružimo maksimum i upustimo se u borbu za plasman u drugu fazu Evropskog prvenstva, uz dužno poštovanje prema kvalitetima koje poseduju Hrvatska, Srbija i Belorusija”, naglasio je jedan od najboljih golmana planete Nebojša Simić.

Pivotmen Nemanja Grbović podsetio je da se reprezentacija okupila posle skoro četiri meseca.

Dobro će nam doći pripreme, da se još bolje uigramo. Neće biti mnogo vremena kasnije, jer svi imamo obaveze u klubovima do kraja decembra. Drago mi je što smo ponovo na okupu i radujem se pripremama„, rekao je Grbović.

Za pripreme i duele sa Bosnom i Hercegovinom, selektor Zoran Roganović računa na 20 igrača.

Na spisku su: Nebojša Simić, Mile Mijušković, Jagoš Braunović, Aleksandar Bakić, Mirko Majić, Stevan Vujović, Vasko Ševaljević, Vasilije Kaluđerović, Miloš Božović, Božo Anđelić, Vladan Lipovina, Stefan Čavor, Igor Radojević, Risto Vujačić, Mirko Radović, Marko Lasica, Nemanja Grbović, Nebojša Simović, Branko Kankaraš i Bogdan Petričević.

Crnogorska reprezentacija na Evropskom prvenstvu igraće u grupi A u Gracu, a rivali su Hrvatska, Srbija i Belorusija. Prvi meč protiv Bosne i Hercegovine igra se u Tivtu u petak sa početkom u 19 časova, a drugi, dan kasnije na Cetinju sa početkom u 17 časova.