Rukometaši Crne Gore bolji od BiH u Tivtu

Vesti rukomet 25. okt 201920:43 > 20:45
sport klub

Rukometaši Crne Gore nadigrali su selekciji Bosne i Hercegovine u prvom od dva kontrolna meča. Izabranici Zorana Roganovića slavili su u Tivtu sa 26:21 (16:11). Drugi meč se igra u subotu na Cetinju u 17 časova.

Uz sjajne intervencije golmana Mileta Mijuškovića i Jagoša Braunovića, najefikasniji u sastavu Crne Gore bili su Vasko Ševaljević sa šest, Marko Lasica i Miloš Božović sa po četiri gola, Mirko Majić i Branko Kankaraš sa po tri gola. Kod Bosne i Hercegovine, bolji od ostalih bili su Dino Hamidović sa pet, odnosno Dejan Malinović i Alen Ovčina sa po tri gola.

Selektor Crne Gore, Zoran Roganović, odlučio je da u prvom kontrolnom meču protiv Bosne i Hercegovine, priliku pruži relativno mlađim igračima. U sastavu tima nije bilo prvog golmana Nebojše Simića, Vladana Lipovine, Stefana Čavora, Nemanje Grbovića, Mirka Radovića, Stefana Vujovića. Podsećanja radi na okupljanje zbog problema sa povredama nisu došli Miloš Vujović i Branko Vujović.

Momci koji su izašla na parket pokazali su koliko i znači dres sa državnim grbom. Pred velikim brojem ljubitelja sporta i rukometa u Tivtu, igrali su sa mnogo energije u oba pravca. Odbrana je bila izuzetno agresivna, a Mile Mijušković izuzetno raspoložen na golu. Iz dobre defanzive Crna Gora je stizala do lakih golova iz tranzicije, pa je na semaforu vrlo brzo pisalo 4:1.

Sredinom prvog poluvremena, posle zaista fenomenalnih intervencija Mijuškovića, usledile su još tri munjevite kontre, pa je Crna Gora vodila sa 10:5. Selekcija koja kao i Crna Gora učestvuje na Evropskom prvenstvu, na kome će igrati u grupi sa Norveškom, Portugalom i Francuskom, nije se predavala. Izabranici Bilala Šumana smanjili su na 11:12, ali je na kraju prvog poluvremena, Crna Gora posle mini serije od 4:0, vodila sa velikih 16:11. Po tri puta su se u listu strelaca upisali Vasko Ševaljević, Marko Lasica i Miloš Božović. S druge strane, nejefikasniji je bio Dino Hamidović sa četiri gola.

Posle pet minuta igre u nastavku, izabranici Zorana Roganovića su vodili sa 18:12, a na osnovu svega viđenog do tog trenutka, delovalo je da sigurnim koracima idu ka pobedi u prvom od dva kontrolna meča. Tako je i bilo.

Revanš je na programu u subotu na Cetinju sa početkom u 17 časova, a stručni štab na čelu sa Zoranom Roganovićem i ljubitelji rukometa u Crnoj Gori mogu da bude i te kako zadovoljni onim što su imali priliku da vide u prvom duelu.