Crna Gora od minus šest do pobede protiv BiH

Vesti rukomet 26. okt 201919:18 > 19:19
RSCG

Rukometaši Crne Gore izuzetno dobro su iskoristili EHF nedelju. Pored testiranja i treninga, dva puta su pobedili selekciju Bosne i Hercegovine. U Tivtu je bilo 26:21, a na Cetinju 27:26.

Za razliku od meča u Tivtu u kojem su izabranici Zorana Roganovića dominirali od prvog do poslednjeg minuta i prilično lako stigli do pobede, u drugom meču je vođena velika borba na parketu. Bosna i Hercegovina je bila daleko bolji rival u prvom poluvremenu. Vodila je sa 16:10 i delovalo je da sigurnim koracima ide ka pobedi.

Međutim, rukometaši Crne Gore se nisu složili sa takvim epilogom. Uz veliku podršku sa tribina, strpljivo su topili prednost rivala, uspeli su da stignu do neizvesne završnice u kojoj su golom Mirka Majića iz sedmerca stigli do pobede od 27:26.

Najefikasniji sastavu Crne Gore bili su Stefan Vujović sa sedam, Božo Anđelić sa pet, odnosno Marko Lasica i Nemanja Grbović sa po četiri gola. Meč viner, Mirko Majić je postigao tri gola. Kod Bosne i Hercegovine, raspoloženi za igru u napadu, bili su Ibrahim Haseljić sa šest, Dejan Malinović sa četiri, odnosno Vladimir Vranješ, Senjamin Burić i Nikola Prce sa po tri gola.

Crna Gora će na Evropskom prvenstvu igrati u grupi sa Srbijom, Hrvatskom i Belorusijom, dok će Bosna i Hercegovina biti u grupi sa Norveškom, Francuskom i Portugalijom.