Božović za SK: Partizan je veliki favorit, ali…

Vesti rukomet 1. nov. 201918:38 > 18:39
Podeli:
sport klub

Šampionat Crne Gore u rukometu se nastavlja tokom vikenda, a u centru pažnje će biti okršaji Partizana i Budvanske rivijere, odnosno Komova i Rudara.

Uoči duela Partizana i Budvanske rivijera, na osnovu ostvarenog u dosadašnjem delu sezone, Tivćani koji imaju skor od 4-0 slove za favorita na papiru protiv Budvana koji imaju jednu pobedu i tri poraza. Međutim, ekipa koju vodi selektor kadetske reprezentacije i koju tokom leta očekuje šampionat Evrope divizije B, Brano Božović, ne pomišlja ne predaju bez borbe.

Pored toga, Budvani koji kao primarni cilj u sezoni koja je u toku imaju opstanak u elitnom društvu, prošle sezone su pokazali da su izuzetno opasni i da umeju da bacaju favorite na pleća. Pobedili su Lovćen u četvrtfinalu Kupa, a zatim su u polufinalu, slavili upravo protiv Partizana. Na putu ka osvajanju trofeja, posle velike borbe i neizvesne završnice, isprečila se ekipa Komova.

„Imamo izuzetno mladu ekipu u kojoj jako bitnu ulogu igraju momci koji će biti i na spisku kadetske reprezentacije na šampionatu Evrope divizije B, na kojem želimo da stignemo do elitnog društva. Raduje me kao i sve ljubitelje rukometa da je ove sezone šampionat ujednačen i veoma zanimljiv. Partizan je uoči duela koji sledi, na osnovu sastava tima, na osnovu kvaliteta i iskustva koji ima, veliki favorit, ali sigurno nećemo krenuti u Tivat sa belom zastavom i idejom da se predamo bez borbe. Naprotiv. Uložićemo i poslednji atoma snage da budemo konkurentni i da iz te konkurentnosti stignemo do neizvesne završnice, iznenađenja i pobede“, naglasio je Brano Božović za Sport Klub i nastavio:

„U sezoni koja je u toku primarni ciljevi su opstanak u elitnom društvu i afirmacija mladih igrača. Tako je bilo i prošle sezone, kada smo uspeli da ostanemo u eliti, a samo malo iskustva i sreće nam je nedostajalo da stignemo i do trofeja u Kupu. Imamo mladu ekipu, pobeda nad Jedinstvom koju smo ostvarili u prošlom kolu nam mnogo znači u psihološkom smislu i na polju samopouzdanja. Nije nam problem da prepustimo ulogu favorita rivalima, ali ćemo u svakom meču nastojati i tražiti da nas favorit ubedi da je bolji na parketu. Kako sezone bude odmicala bićemo sve bolji i bolji, sve sigurniji i sigurniji. Nadam se da ćemo se predstaviti u lepom svetlu u meču koji sledi protiv Partizana. Ponavljam još jednom, Tivćani su favoriti, ali favoriti ne pobeđuju uvek, zar ne?“.

U ostalim mečevima petog kola snage će odmeriti Komovi i Rudar, Lovćen i Jedinstvo, odnosno Danilovgrad i Mornar 7 iz Bara.