Lovćen bolji od Partizana, sjajni Borilović i Latković

Podeli:
sport klub

Veliki derbi šampionata Crne Gore u rukometu, okršaj Lovćena i Partizan na Cetinju, pripao je aktuelnom šampionu Lovćenu koji je slavio sa 27:25 (14:11).

Ulogu junaka prigrabili su Vuko Borilović sa 18 odbrana, Vuk Latković sa 11 golova, a izuzetno značajnu ulogu na putu ka pobedi odigrali su Luka Vukićević i Aleksandar Mrvaljević sa po šest golova. Kod Partizana, raspoloženi za igru u napadu bili su Nemanja Barac sa sedam, Nemanja Drakulović sa šest, Veselin Drakulović sa pet i Miloš Krivokapić sa tri gola.

Veliki derbi je u potpunosti opravdao očekivanja. U prvom poluvremenu gledali smo sjajne odbrane sa obe strane. Partizan je bio nešto raspoloženiji, uspeli su Tivćani da stignu do četiri laka gola iz tranzicije pa su vodili sa 6:4. Međutim, tada je počeo da briljira na golu Vuko Borilović. Odbranio je sedmerac Đorđu Peruničiću koji u prvom delu igre nije postigao ni jedan gol, zatim je skinuo još nekoliko zicera i teških šuteva.

sport klub

Na taj način, ulio je neophodnu dozu samopouzdanja saigračima u napadu, gde su briljirali Vuk Latković i Luka Vukićević. Kapiten Lovćena Vuk Latković je postigao šest golova, uključujući i gol u trenutku kada je istekle vreme iz deveterca iz pozicije iz koje se zaista retko viđaju golovi, za velikih 14:11.

Pored Vuka Latkovića, koji je postigao šest golova, i golmana Borilovića, koji je imao desetak dobrih odbrana, izuzetno zapažen je bio i Luka Vukićević sa četiri gola. S druge strane, Nemanja Drakulović sa četiri, Nemanja Barac sa tri i Veselin Drakulović sa dva gola, održavali su Tivćane u igru.

U nastavku Partizan je dva puta uspeo da svede deficit na jedan gol, ali je Lovćen imao odgovor. Vuko Borilović je briljirao na golu, a sjajnom Vuku Latkoviću podršku su pružili Aleksandar Mrvaljević i Luka Vukičević. Lovćen je desetak minuta pre kraja imao pet golova više i to je bilo dovoljno da stigne do dragocene pobede.

Komovi su kao gosti pobedili Budvansku rivijeru sa 33:30. Prevagu na tasu Komova doneli su Milun Danić sa devet, Aco Bakić sa sedam, odnosno Nemanja Marsenić i Vladan Kastratović sa po šest golova. Kod Budvana, bolji od ostalih bili su Radivoje Đodić sa 10, odnosno Marko Radoman i Nebojša Lakić sa po pet golova.

Jedinstvo iz Bijelog Polja je posle neizvesne završnice pobedilo Mornar 7 iz Bara sa 30:29. Prevagu na tasu Jedinstva doneli su iskusni Slobodan Zonjić sa devet, Nikola Jelić je postigao sedam, Đorđe Folić šest, a Danilo Joksimović pet golova. Kod Mornara, raspoloženi za igru u napadu bili su Denis Šabanović sa 11, Luka Mrdak sa četiri, odnosno Boban Ašanin i Alen Agović sa po tri gola.

Rudar iz Pljevalja je posle velike borbe i neizvesne završnice poražen na svom parketu od Danilovgrada sa 21:20.

Tabela: Lovćen 6-0, Partizan 5-1, Komovi 4-2, Mornar 2-4, Rudar 2-4, Budvanska rivijera 1-5, Danilovgrad 1-5.