Komovi posle Lovćena pobedili i Partizan u derbiju

Vesti rukomet 24. nov. 201922:03 > 22:05
Podeli:
RK Komovi

Rukometaši Komova iz Andrijevice uspeli su posle Lovćena u prošlom, da pobede i Partizan iz Tivta u derbiju osmog kola šampionata Crne Gore sa 28:22 (14:12).

Prvo poluvreme velikog derbija šampionata Crne Gore u rukometu donelo je veliku borbu na terenu, ali i veliku nervozu. Atmosfera na tribinama je bila paklena, a uticala je na igrače na parketu. Komovi su dobili prvo poluvreme sa 14:12, iako je Partizan posle osam sjajnih intervencija Jakova Sinđića i golova u režiji Đorđa Peruničića, Nemanje i Veselina Drakulovića, Nemanje Barca i Dražen Mandić, tri puta ima tri gola više.

Zatim su usledili problemi. Prvo po Partizan jer je isključen Vuk Kaluđerović, a zatim i za Komove jer je isključen reprezentativac Aleksandar Bakić koji je do tog trenutka postigao pet golova.

Komovi su u trenutku kada je isključen Aleksandar Bakić stigli do 11:11 posle grešaka igrača Partizana i odličnih odbrana Aleksandra Kastratovića, a prednost od dva gola na kraju prvog poluvremena doneli su Milija Kastratović i Balša Račić.

Nemanja Marsenić je pogodio na početku drugog poluvremena za 15:12, a nedugo zatim posle gola Balše Račića Komovi su vodili sa 19:14. Delovalo je u tom trenutku da Komovi sigurnim koracima idu ka pobedi. Trener Partizana, Bana Popović, je zatražio tajm – aut, tražio je da se smiri igra, da se odigra agresivno u odbrani i strpljivo u napadu.

Partizan je uspeo da se vrati u meč, uspeo je da svede deficit na samo jedan gol, ali je ponovo usledila serija grešaka koju su Komovi umeli da kazne i stignu do pobede.

Najefikasniji u sastavu Komova bili su Nemanja Marsenić sa šest, Balša Račić i Aleksandar Bakić sa po pet, odnosno Milija Kastratović sa četiri gola. Kod Partizana, raspoloženi za igru u napadu, bili su Đorđo Peruničič sa sedam, Veselin Drakulović sa pet, Nemanja Drakulović i Dražen Mandić sa po četiri gola. Odlični su bili i golmani Aleksandar Kastratović koji se radovao pobedi i Jakov Sinđić koji nije uspeo da spasi svoj tim poraza.

Aktuelni šampion, Lovćen sa Cetinja, brzo se oporavio od poraza kojeg je doživeo u prošlom kolu od Komova u gostima, pa je u Danilovgradu lako i ubedljivo slavio sa 35:24. Raspoloženi za igru u napadu u sastavu Lovćena bili su Vuk Latković sa osam, Danilo Pajović sa šest, Aleksa Perišić i Radovan Stanojević sa po četiri gola. Kod Danilovgrada, bolji od ostalih bili su Draško Kaluđerović i Filip Racković sap o četiri gola.

Jedinstvo je pobedilo Rudar sa 28:20, dok je Mornar iz Bara na svom terenu poražen od Budvanske rivijere sa 40:34.ž

Tabela

Lovćen 7-1, Komovi 6-2, Partizan 6-2, Jedinstvo 3-5, Budvanska rivijera 3-5, Rudar 3-5, Mornar 2-6, Danilovgrad 2-6.