Komovi bolji od Jedinstva, Rudar slavio u Budvi

Vesti rukomet 30. nov. 201921:21 > 21:22
Podeli:
RK Rudar Pljevlja

Odigrana su dva meča devetog kola šampionata Crne Gore u rukometu, a uzbuđenja nisu izostala. Pobedama su se radovali Rudar i Komovi.

Komovi iz Andrijevice uspeli su posle Lovćena i Partizana da pobede i Jedinstvo iz Bijelog Polja. Meč je odigran u Beranama jer Komovi nemaju svoju dvoranu. Domaćin je bio oslabljen neigranjem reprezentativca Aleksandra Bakića, imao je problema sve do sredine drugog poluvremena, kada je furioznom serijom, uz jaku odbranu, pobegao na 20:15 što je bilo dovoljno da meč mirno privede kraju – 28:22 (10:12)

Najefikasniji u sastavu Komova koji će se zajedno sa Lovćenom i Partizanom iz Tivta boriti za titulu bili su: Nemanja Marsenić sa 11, Milun Danić sa pet, Milija Kastratović sa četiri i Vladan Kastratović sa tri gola. Kod Jedinstva, bolji od ostalih bili su Marko Tomović sa pet, Danilo Joksimović sa četiri, odnosno Slobodan Zonjić i Nikola Jelić sa po tri gola.

U jednom od derbija za plasman u Superligi ili ti mini ligu za titulu u kojoj će se četiri najbolja tima boriti za tron, Rudar iz Pljevalja je kao gost pobedio Budvansku rivijeru sa 30:27 (17:15).

Momci iz Pljevalja su kontrolisali dešavanja od prvog do poslednjeg minuta, a prevagu na tasu Rudara doneli su Emir Đulović sa devet, Petar Eraković sa šest, Arsenije Dragašević sa pet i Radojica Čepić sa četiri gola. Kod Budvana, raspoloženi za igru u napadu bili su Radoje Đodić sa 11, Vojislav Vukić sa četiri, odnosno Nobojša Lakić, Ivan Radičević i Nikola Andrić sa po tri gola.

U preostala dva meča, snage će u nedelju odmeriti Partizan iz Tivta i Danilovgrad, odnosno Lovćen sa Cetinja i Mornar iz Bara.

Tabela: Komovi 7-2, Lovćen 7-1, Partizan 6-2, Rudar 4-5, Jedinstvo 3-6, Budvanska rivijera 3-6, Mornar 2-6, Danilovgrad 2-6.