Partizan i Lovćen opravdali ulogu favorita

Podeli:
SK

Kompletirano je deveto kolo šampionata Crne Gore u rukometu. Partizan je u Tivtu slavio protiv Danilovgrada sa 31:25, dok je Lovćen opravdao ulogu favorita protiv Mornara iz Bara – 37:30.

Izabranici Bane Popovića, rukometaši Partizana, brzo su se uporavili od poraza u duelu sa Komovima u prošlom kolu. Iako su bili oslabljeni neigranjem Vuka Kaluđerovića i Nemanje Drakulovića, kontrolisali su dešavanja na parketu od prvog do poslednjeg minuta.

Najjače oružje Tivćana, odbrana, funkcionisala je odlično. Partizan je brzo stigao do 4:1, 8:2, 12:7, 16:10…Na kraju prvog poluvremena bilo je jasno da je pitanje pobednika rešeno i da će se do kraja jedino postavljati pitanje kojim će rezultatom biti završen meč, jer je na semaforu pisalo 19:14 za Partizan.

Tivćani su kontrolisali dešavanja na parketu i u nastavku meča, pa su stigli na kraju do slobodno se može reći očekivane pobede. Najefikasniji u sastavu Partizana bili su Dražen Mandić sa osam, Đorđo Peruničić sa sedam, Gavrilo Samardžić sa pet, Veselin Drakulović i Nemanja Barac sa po četiri gola, a istakao se i golman Ivan Čule sa desetak dobrih odbrana.

Bolji od ostalih u sastavu Danilovgrada bili su Balša Perović sa osam, Boris Šćepanović sa pet i Miloš Jokanović sa tri gola.

Gotovo identična slika viđena je na Cetinju. Lovćen je maksimalno ozbiljno ušao u duel sa Mornarom iz Bara pa je razlika u kvalitetu jako brzo došla do izražaja. Izabranici Duška Milića su sredinom prvog poluvremena vodili sa 13:7, na poluvremenu sa 19:16.

Lovćen je i u nastavku bio daleko bolji rival, pa je na kraju slavio sa ubedljivih 37:30. Luka Vukićević je postigao osam, Danilo Pajović i Brajan Ekersen po šest, a Vuk Latković četiri gola. Kod Mornara, bolji od ostalih bili su Jovan Marojević sa šest, Ognjen Mašanović sa pet i Luka Barjaktarević sa četiri gola.

Komovi iz Andrijevice uspeli su posle Lovćena i Partizana da pobede i Jedinstvo iz Bijelog Polja – 28:22 (10:12). Najefikasniji u sastavu Komova koji će se zajedno sa Lovćenom i Partizanom iz Tivta boriti za titulu bili su: Nemanja Marsenić sa 11, Milun Danić sa pet, Milija Kastratović sa četiri i Vladan Kastratović sa tri gola. Kod Jedinstva, bolji od ostalih bili su Marko Tomović sa pet, Danilo Joksimović
sa četiri, odnosno Slobodan Zonjić i Nikola Jelić sa po tri gola.

U jednom od derbija za plasman u Superligi ili ti mini ligu za titulu u kojoj će se četiri najbolja tima boriti za tron, Rudar iz Pljevalja je kao gost pobedio Budvansku rivijeru sa 30:27 (17:15).

Momci iz Pljevalja su kontrolisali dešavanja od prvog do poslednjeg minuta, a prevagu na tasu Rudara doneli su Emir Đulović sa devet, Petar Eraković sa šest, Arsenije Dragašević sa pet i Radojica Čepić sa četiri gola. Kod Budvana, raspoloženi za igru u napadu bili su Radoje Đodić sa 11, Vojislav Vukić sa četiri, odnosno Nobojša Lakić, Ivan Radičević i Nikola Andrić sa po tri gola.

rk kom

Lovćen 8-1, Partizan 7-2, Komovi 7-2, Rudar 4-5, Jedinstvo 3-6, Budvanska rivijera 3-6, Mornar 2-7, Danilovgrad 2-7.