Bulatović: Odbranom napadamo Mađarsku

Vesti rukomet 2. dec 201911:59 > 12:25
Podeli:
RSCG

Rukometašice Crne Gore ostvarile su ciljeve na početku Svetskog prvenstva. Pobedile su Senegal i Kazahastan i misli usmerile ka mečevima odluke za plasman u drugu fazu.

Na tom putu stoje Mađarska, Rumunija i Španija, a plasman u glavnu rundu u kojoj će se 12 selekcija podeljenih u dve grupe boriti za plasman u polufinale izboriće po tri selekcije iz sve četiri grupe. Crna Gora želi plasman u glavnu rundu, želi plasman do osmog mesta, jer je to plasman koji garantuje mesto u kvalifikacijama za Olimpijske igre.

Selektor Per Johanson je dosta rotirao, dosta odmarao nosioce igre protiv Senegala (29:25) i Kazahstana (30:21). Popularne „lavice“ su do pobeda stizale u poslednjih dvadesetak minuta kada su odličnom odbranom i golovima iz tranzicije, lomile rivale.

Prvi naredni rival je Mađarska koja je u prva dva kola pobedila Kazahstan sa 39:15, a izgubila od Španije sa 29:25. Utakmica se igra u utorak sa početkom u sedam časova ujutro.

Slede utakmice zbog kojih smo i došli na planetarnu smotru. Protiv Senegala i Kazahstana smo ostvarili cilj, a to je osvajanje bodova koji su unapred bili upisani, iako na Svetskom prvenstvu nema lakih rivala. Cenimo i poštujemo kvalitet koji poseduju Mađarska, Rumunija i Španija, ali su to selekcije protiv kojih možemo da igramo, protiv kojih u periodu koji sledi moramo da obezbedimo plasman u glavnu rundu i nastavimo borbu za ostvarenje primarnog cilja, a to su kvalifikacije za Olimpijske igre“, naglasila je Katarina Bulatović koja je tokom leta iz Budućnosti prešla u sastav aktuelnog šampiona Evrope, ekipu mađarskog Đera i nastavila:

„Mađarska ima izuzetno kvalitetnu ekipu. Rukometašice igraju u jakim ligama, a i šampionat Mađarske je izuzetno kvalitetan i jak. Radi se o timu koji je pokriven na svim pozicijama i očekuje nas zaista velika borba i teška utakmica. Naravno da smo analizirali rivala, a Mađarska kao i sve ekipe ima svoje adute, ali i slabosti. Naš cilj je da smanjimo adute, iskoristimo slabosti i stignemo do željenog rezultata. Šta je ključ u utakmici koja sledi? Odbrana. Odbrana mora da bude na vrhunskom nivou od prvog do poslednjeg minuta, ako želimo a želimo pobedu koja bi nam mnogo značila na putu ka drugoj fazi. Rekli smo pre početka Svetskog prvenstva da je za nas svaki meč finale. Deul sa Mađarskom je treće u nizu, ali objektivno najjače iskušenje koje nas očekuje od kako smo došle u Japan i od kako je počeo šampionat planete“.

Posle dva odigrana kola maksimalan učinak imaju Španija, Rumunija i Crna Gora. Mađarska ima polovičan učinak, a Senegal i Kazahstana za sada nisu uspeli da ostvare pobedu. U rundi koja sledi pored Crne Gore i Mađarske, snage će odmeriti Rumunija i Kazahstan, odnosno Španija i Senegal.