“Vreme ne možemo da vratimo, moramo da pobedimo Japan”

Vesti rukomet 6. dec 201922:13 > 22:15
Podeli:
RSCG

Rukometašice Crne Gore izgubile su od Španije u meču poslednjeg kola prva faze Svetskog šampionata sa 27:26 u meču, u kojem su pobedu imale u rukama.

Naime, na desetak minuta pre kraja, izabranice Pera Johansona su vodile sa 23:19, zatim dozvolile Španiji da napravi seriju od 7:0 i povede sa 26:23. Kada su svi pomislili da je gotovo, popularne crnogorske “lavice” su stigle do 26:26, a onda je usledio novi šok u vidu gola koji je postigla Barbosa Kablar sa zvukom sirene.

Vremena za tugovanje nema, jer se borba za mesto koje vodi u kvalifikacije za Olimpijske igre nastavlja. Crna Gora u drugu fazu prenosi dva boda, a rivali na putu ka pomenutom cilju, biće selekcije Japana, Švedske i Rusije. Prvi meč u drugoj fazi, Crna Gora igra protiv Japana u nedelju sa početkom u 10 časova, a pobeda se nameće kao imperativ.

U novoformiranoj grupi, Španija i Rusija imaju po četiri, Crna Gora i Švedska po dva, a Rumunija i Japan su bez bodova.

Glupo smo izgubile dobijenu utakmicu. Pravile smo mnogo tehničkih grešaka i to je odlučilo. Bukvalno smo poklanjali loptu i lake golove rivalu. Ipak, bitno je da smo prošle dalje, moramo da radimo na nekim stvarima, da ispravljamo greške u hodu, da ih smanjujemo, da se borimo za ostvarenje cilja zbog kojeg smo i došle u Japan“, rekla je Marina Rajčić koja je sjajno branila protiv Španije.

Jovanka Radičević je naglasila da su početničke greške odlučile meč.

Kako smo pobeđivale u dve prethodne utakmice protiv Mađarske i Rumunije, tako smo izgubile protiv Španije. Razlika je u tome što smo u meču sa Španijom pravile neverovatne, slobodno mogu da kažem početničke greške u napadu. Žao mi je, kao i svima u timu. Imale smo meč u našim rukama. Španija je bila dobra, mi bolje, ali ako vam deset puta ispadne lopta u napadu, šta imamo dalje da pričamo.”, naglasila je Jovanka Radičević.

Sledi Japan, meč druge faze, koji je na programu u nedelju sa početkom u 10 časova. Zatim slede dueli sa Švedskom i na kraju glavne runde sa Rusijom.

Vreme ne možemo da vratimo, utakmicu sa Španijom smo zaboravile, fokus je na Japanu. Radi se o atipičnoj ekipi, izuzetno neugodnom rivalu, ali imamo vremena da se spremimo i dobijemo meč u kojem je pobeda imperativ„, rekla je Milena Raičević.

Primarni cilj Crne Gore je mesto koje vodi na Olimpijske igre. Direktan plasman će obezbediti šampion planete i ekipe koje budu plasirane do sedmog mesta. Po dve prvoplasirane ekipe iz novoformranih grupa idu u polufinale, trećeplasirane se bore za peto, a četvrtoplasirane za sedmo mesto.

Grupa 1 (nedelja): Srbija – Južna Koreja, Holandija – Nemačka, Norveška – Danska.

Tabela: Holandija 4, Nemačka 3, Norveška 2, Južna Koreja 2, Danska 1, Srbija je bez bodova.

Grupa 2 (nedelja): Crna Gora – Japan, Španija – Švedska, Rusija – Rumunija.

Tabela: Španija 4, Rusija 4, Crna Gora 2, Švedska 2, Rumunija i Japan su bez bodov