Stoiljkovićeva i Pop Lazić u 'klubu 100'

Vesti rukomet 7. dec 201915:01 > 15:03
Podeli:
rss.org.rs

Nastupima u preliminarnoj fazi takmičenja na Svetskom prvenstvu u Japanu, srpske reprezentativke Jovana Stoiljković i pivotmen Slađana Pop Lazić, postale su članice ‚kluba 100‘ srpskog rukometa, odigravši trocifreni broj utakmica u nacionalnom timu.

Jovana i Slađana su protiv Slovenije odigrale po 101. meč i tako se pridružile Katarini Tomašević (110) i Jeleni Lavko (109), igračicama sa najvećim brojem nastupa u timu koji nastupa na planetarnom takmičenju u Kumamotu.

Povezano

Uvek je čast i zadovoljstvo biti sa reprezentacijom“, kaže Stoiljkovićeva, koji je za nacionalni tim debitovala pred Evropsko prvenstvo 2012 u Beogradu, „Rado se odazivam svakom pozivu, svakog trenera i selektora. Divno je biti sa devojkama u nacionalnom timu i lepo je deliti dobre i loše trenutke. Bez obzira na sve, uvek se u ovom dresu daje maksimum“.

Pop Lazić, koja je debitovala na Evropskom prvenstvu 2010. godine i Danskoj i Norveškoj, istakla je da joj je svaki put kao prvi.

Drago mi je što sam više od 100 puta pevala ‚Bože pravde‘. Čini mi se da smo ove godine baš glasne i nadam se da to čuju i ljudi na tribinama. Srećna sam kada igram za svoju zemlju“, zaključila je Pop Lazić.

Prva utakmica u glavnoj fazi reprezentaciju čeka u nedelu od 7 časova sa Korejom.

Imamo pozitivnih iskustva sa Korejom sa prošlog Svetskog prvenstva u Nemačkoj, ali i Seul kupa pre desetak dana na njihovom turniru. Znamo kako igraju, Ljuba (selektor Ljubomir Obradović) ima rešenja za njihove napadačke akcije i odbrambene formacije, kako i šta je potrebno da zatvorimo. Ako ponovimo igru iz Seula, možemo do pozitivnog rezultata“, jasna je Stoiljkovićeva.

Na kraju prve faze takmičenja na Svetskom prvenstvu Marija Obradović i Jelena Trifunović došle su do broja od 100 postignutih golova u dresu reprezentacije.