Roganović saopštio širi spisak rukometaša za EP

Vesti rukomet 7. dec 201919:05 > 19:06
Podeli:
sport klub

Selektor rukometaša Crne Gore Zoran Roganović saopštio je spisak od 28 igrača za Evropsko prvenstvo 2020. godine, koje će organizovati, Austrija, Švedska i Norveška od 10. do 26. januara 2020. godine.

Crna Gora će igrati u Gracu protiv Srbije, Belorusije i Hrvatske, a plasman u drugu fazu takmičenja izboriće dve najbolje selekcije iz grupe. Crna Gora bez pritiska putuje na šampionat Evrope, ali kao i svaka mlada ekipa ima želju i ambiciju da stigne što dalje.

Na širem spisku se nalaze:

Golmani: Nebojša Simić, Mile Mijušković, Jagoš Braunović, Radivoje Ristanović; Leva krila: Miloš Vujović, Aleksandar Bakić, Filip Vujović, Mirko Majić; Levi bekovi: Stevan Vujović, Vasko Ševaljević, Vasilije Kaluđerović, Miloš Božović; Srednji bekovi: Božo Anđelić, Aleksandar Glendža, Slobodan Bulajić, Bogdan Petričević; Desni bekovi; Vladan Lipovina, Stefan Čavor, Branko Vujović, Risto Vujačić, Igor Radojević; Desna krila: Mirko Radović, Marko Lasica, Fahrudin Melić; Pivoti: Nemanja Grbović, Branko Kankaraš, Nebojša Simović, Vuk Lazović.

Pripreme za Evropsko prvenstvo, odnosno okupljanje je zakazano za kraj decembra, tako da mnogo vremena za uigravanje neće biti, ali mlada i izuzetno talentovana generacija Crne Gore je pokazala da može zaista mnogo.

Koji su krajnji dometi? Teško je proceniti, ali nijednog trenutka ne treba zaboraviti da su rukometaši Crne Gore tokom kvalifikacija na pleća bacilli aktuelnog evropskog i svetskog šampiona, selekciju Danske.