Rudar bolji od Lovćena, sigurni Komovi

Podeli:
RK Rudar Pljevlja

Kompletirani je 10.kolo šampionata Crne Gore u rukometu. Sada sledi pauza zbog obaveza koje ima reprezentacija na Evropskom prvenstvu.

U derbiju, Rudar je na svom parketu pobedio aktuelnog šampiona ekipu Lovćena sa 26:24 iako su Cetinjani sredinom drugog poluvremena imali i pet golova prednosti, kao na kraju prvog poluvremena kada su vodili sa 16:11.

Ulogu junaka prigrabio je Radojica Čepić koji je postigao 11 golova, a uz dobru odbranu, asistirali su mu Petar Eraković sa šest i Arsenije Dragašević sa tri gola. Kod Lovćen raspoloženi za igru u napadu bili su Aleksa Perišić sa šest, odnosno Vuk Latković i Nikola Beloica sa po pet golova.

Komovi su nadigrali Danilovgrad sa 33:28 a pitanje pobednika se nije postavljalo bi jednog trenutka, jer su momci iz Andrijevice na poluvremunu vodili sa 18:10.

Najefikasniji u sastavu Komova bili su Nemanja Marsenić sa sedam, Vladan Kastratović i Milun Denić sa po šest, odnosno Aleksandar Bakić sa četiri gola.

Jedinstvo je u Bijelom Polju pobedilo Budvansku rivijeru sa 29:26. Prevagu na tasu Jedinstva, doneli su Danilo Joksimović sa devet, Slobodan Zonjić i Bojan Varagić sa po šest golova. Kod Budvana, bolji od ostalih bilo su Radivoje Đodić sa osam i Vojislav Vukić sa pet golova.

U petak je Mornar iz Bara od 21:24, stigao do 35:32 protiv Partizana iz Tivta.

Tabela: Komovi i Lovćen 8-2, Partizan 7-3, Rudar 5-5, Mornar i Budvanska rivijera 3-7, Danilovgrad 2-8.