Radićević i Brnović: Jaka je Rusija, ali jake smo i mi

Vesti rukomet 9. dec 201914:17 > 14:18
Podeli:
RSCG

Crna Gora je u prvom meču glavne runde Svetskog prvenstva pobedila Japan sa 30:26, a odmah zatim misli usmerila ka duelu sa Rusijom koji je na programu u utorak sa početkom u sedam časova.

Crna Gora trenutno ima četiri boda i ukoliko se ne dogodi nešto senzacionalno u naredna dva kola, gotovo sigurno je obezbedila četvrto mesto u grupi i meč koji donosi kvalifikacije za plasman na Olimpijske igre. Podsećanja radi, da bi nastavila da se sanja olimpijska viza neophodno je stići do sedmog mesta na planetarnoj smotri.

Međutim, popularne “lavice” žele više, a pokazale su u duelima sa Mađarskom, Rumunijom i posebno Španijom, da zaista imaju razloga da veruju da mogu više od sedmog mesta. Sada ih očekuje duel sa Rusijom, duel u kojem bi eventualna pobeda, otvorila vrata plasmana u polufinale.

Povezano

“Primarni cilj smo praktično ostvarile, ali ima još dosta da se igra. Sledeća utakmica nam je najbitnija, još jedno finale za nas. Navikle smo od početka turnira da igramo drame. Rusija igra jako dobro, ali pokazale smo da možemo da igramo protiv bilo koje selekcije na planeti. Španija nas jeste pobedila, ali zahvaljujući našim greškama. Maksimalno smo motivisane za duel koji sledi. Rusija je pod pritisikom, Rusija treba da razmišlja o tome kako nas da zaustavi”, rekla je Jovanka Radičević.

Optimista uoči duela koji sledi je i Tatjana Brnović.

“Rusija je sjajna ekipa pokrivena na svim pozicijama. Do sada je izgledala zaista sjajno na Svetskom prvenstvu, ali nije igrala protiv nas. Spremne smo na borbu do poslednjih atoma snage. Možemo da igramo protiv Ruskinja. Ukoliko odbrana bude funkcionisala kako može, ako svedemo greške na najmanju moguću meru, možemo da se nadamo pozitivnom rezultatu. Rusija je jaka, ali jake smo i mi”, naglasila je Tanja Brnović.

U narednom, pretposlednjem kolu glavne runde, snage će odmeriti Crna Gora i Rusija, Španija i Japan, odnosno Rumunija i Švedska.

Tabela: Rusija 6, Španija 5, Crna Gora 4, Švedska 3, Japan i Rumunija su bez bodova.