Vujović za SK: Rasterećeni smo i gladni uspeha

Vesti rukomet 23. dec. 201915:53 > 15:57
Podeli:
RSCG

Rukometaši Crne Gore počeli su pripreme za Evropsko prvenstvo na kojem će u grupi sa Srbijom, Hvatskom i Belorusijom nastojati da pruže maksimum.

Selektor Zoran Roganovič i njegovi puleni su na početku kvalifikacionog ciklusa, postavili cilj da se formira mlada generacija, generacija koja će uspeti da obezbedi kontinuitet učešća na velikim takmičenjima, zaključno sa Olimpijskim igrama u Parizu.

Prvi korak u realizaciji pomenutog projekta je napravljen. Crna Gora je uz veliku pobedu nad evropskim i svetskim šampionom, selekcijom Danske, stigla do smotre najboljih selekcija Starog kotinenta, a sada je došlo vreme da se vidi šta mogu izabranici Zorana Roganovića u duelima sa najboljim selekcijama Evrope.

„Plasmanom na Evropsko prvenstvo smo ostvarili uspeh koji smo želeli i koji je bio prioritet. Sada rasterećeni, bez pritiska, ali gladni uspeha čekamo da pokažemo šta možemo i umemo na šampionatu Evrope. Koji su krajnji dometi? Stvarno je jako teško proceniti. Grupa je izuzetno jaka i kvalitetna, a na Evropsko prvenstvo sa velikim ambicijama dolaze Hrvatska, Srbija i Belorusija, ali mi smo u duelu sa Danskom pokazali da možemo i vredimo mnogo. Na šampionatu koji sledi cilj je da sve tri utakmice odigramo kao što smo odigrali meč protiv evrpskog i svetskog šampiona“, naglasio je za Sport Klub Miloš Vujović još uvek igrač Tatabanje, ali istovremeno momak koji će odmah posle Evropskog prvenstva ili najkasnije tokom leta zadužiti opremu nemačkog Berlina i nastavio:

„Cenimo i respektujemo Hvatsku, Srbiju i Belorusiju. Spremni smo da pomenutim selekcija prepustimo ulogu favorita, ali na parketu ćemo u svakom meču insistirati na tome da nas rival ubedi da je bolji, a to neće biti ni malo lako, uveren sam u to. Atmosfera u timu je odlična, pozitivna energija se oseća u vazduhu. Ponavljam, rasterećeni smo i gladni uspeha, odlučni smo u nameru da se na šampionatu Evrope borimo za svaku loptu, za svaki pedalj terena. Najvažnije je da posle meča možemo da se pogledamo u oči i kažemo – bolje od ovoga nismo mogli. Dokle ćem uspeti da stignemo sa takvim pristupom i energijom, ostaje da se vidi“.

Crna Gora je pripreme počela u Podgorici, a prvi meč na Evropskom prvenstvu odigraće 14. januara protiv selekcije Hrvatske. Zatim slede dueli sa Srbijom i Belorusijom. Na šampionatima Evrope, Crna Gora nikada nije ostvarila pobedu, sada želi prvu, a potajno se nada mestu u drugoj fazi takmičenja.