Kolaković: Hrvatska je najjača, ali grupa je dobra

Vesti rukomet 24. dec 201915:29 > 15:31
rss.org.rs

Reprezentacija Srbija okupila se u nedelju u Kovilovu, gde obavlja prvu fazu priprema za Evropsko prvenstvo koje je očekuje u januaru.

Posle utakmica sa Egiptom 28. i 29. decembra, izabranici Nenada Peruničića će učestvovati na turniru “Zlatne lige“, a potom ih očekuje odlazak u Grac gde će se od devetog januara takmičiti sa selekcijama Belorusije, Crne Gore i Hrvatske.

O svemu tome govorio je igrač Sen Rafaela, srednji bek reprezentacije Aleksa Kolaković (22).

“Okupili smo se u nedelju, kada smo bili nekompletni. Doduše i sada nam nedostaju igrači, ali mogu da kažem da dobro radimo. Treninzi su ozbiljni, dajemo sve od sebe, radimo punom parom da bismo se što bolje spremili za sve ono što nas očekuje. Polako ulazimo u dobar ritam i spremamo se za te prve dve utakmica sa Egiprtom, pa onda Zlatna liga, i na kraju ono zbog čega smo ovde – Evropsko prvenstvo”.

Povezano

Prva pripremna utakmica Srbiju očekuje u subotu od 18 časova na Banjici, a protivnik je Egipat. Dan kasnije “Orlovi” će sa istim rivalom odmeriti snage u Nišu. Ulaz na obe utakmice će biti slobodan uz podignutu ulaznicu-pozivnicu na blagajnama hala.

“Pripreme za Evropsko prvenstvo kreću upravo preko tih utakmica sa Egiptom, a kasnije i na mečevima sa jačim selekcijama u Zlatnoj ligi. Tu bi trebalo da vidimo na čemu smo i koliko zaista možemo.“

Srbija će na EP biti u grupi A zajedno sa Hrvatskom, Crnom Gorom i Belorusijom.

“Crna Gora je mlada ekipa i pokazala je već da može sa svim da igra i svakoga da pobedi. Bili su bolji od Danske u kvalifikacijama za EP 2020. Sa druge strane, i Belorusija je nezgodan protivnik, koji takođe može svakoga da iznenadi, ali isto tako i od svakoga da izgubi. Hrvatska jeste najjača selekcija u našoj grupi, ali mislim da je ovo dobra grupa za nas, i da imamo lepu priliku da se plasiramo u narednu fazu takmičenja“, zaključio je Kolaković.