Cupara ističe hrabrost i borbenost, Ilić timski duh

Vesti rukomet 28. dec. 201922:45 > 22:48
Podeli:
rss.org.rs

Srbija je u subotu u pripremnom meču za Evropsko prvenstvo poražena od Egipta, a nakon meča golman Vladimir Cupara rekao je da je zadovoljan borbenošću svojih saigrača.

„Nije bilo loše večeras, na kraju je njihov golman odbranio šut za izjednačenje. Igrali smo veoma hrabro i borbeno, pogotovo u odbrani, na čemu čestitam saigračima. Idemo sutra na pobedu u Nišu bez obzira što je prijateljska utakmica. Nije bitno ako se izgubi, bitno je da budemo pravi na Evropskom prvenstvu“, rekao je nakon meča Vladimir Cupara.

Cupara je podsetio da će Srbija biti jača kada se 1. januara saigračima pridruže i oni koji igraju u Nemačkoj.

Povezano

„Očekujem napredak u svakoj utakmici. Izrazio bih i zahvalnost beogradskoj publici koja je u velikom broju došla da nas podrži. Bitno je da igramo našu igru i da pokušamo da osvojimo što veći broj bodova i da probamo da prođemo grupu. Biće teško, ali idemo korak po korak pa ćemo videti šta možemo“, dodao je Cupara.

Vanja Ilić smatra da Srbija mora da poradi na koncenraciji jer je u meču sa Egiptom izgubljen veliki broj lopti.

„Moramo biti koncentrisani, izgubili smo danas dosta lopti što ne sme da se dešava na prvenstvu. Stvaramo timski duh i gajimo timsku igru i očekujem da odgovorimo izazovima na prvenstvu što je i najvažnije“, rekao je Ilić i dodaje da grupa na Evropskom prvenstvu izgleda lako na papiru, ali da su sve reprezentacije veoma kvalitetne:

„Bitno je da idemo iz meča u meč, a najvažniji je prvi protiv Belorusije. Pogledali smo i ostale protivnike i mislim da možemo da se nosimo sa svim tim reprezentacijama“.

Srbija će i u Nišu u nedelju igrati protiv Egipta. Evropsko prvenstvo počinje 9. januara.