Veliki peh za Crnu Goru: Vujović propušta EP!

Vesti rukomet 5. jan. 202012:19 > 12:20
Podeli:
RSCG

Miloš Vujović, levo krilo reprezentacije Crne Gore i najbolji strelac tokom kvalifikacija, propustiće Evropsko prvenstvo u rukometu koje počinje 9. januara.

Ono čega su se najviše plašili u stručnom štabu državnog tima se dogodilo. Prvo je zbog povrede morao da odustane sjajni pivotmen Nebojša Simović koji je bio od vitalnog značaja za igru Crne Gore kada je odbrana u pitanju, a sada i Miloš Vujović koji je bio centralna figura u napadu.

Još uvek igrač mađarske Tatabanje, koji će od januara ili od leta igrati u Berlinu sa kojim je već potpisao ugovor, obnovio je povredu pete tokom kontrolnog meča protiv Slovenije, koji je Crna Gora izgubila sa 37:22. Podsećanja radi Vujović je povredu pete doživeo na meču protiv Farskih Ostrva u kojem je postigao 11 golova, ali je i pored toga igrao protiv Ukrajine u meču odluke za mesto na šampionatu Evrope.

Umesto povređenog Miloša Vujovića, selektor Roganović je pozvao Filipa Vujovića, igrača španskog Kangasa, koji može da igra i na poziciji srednjeg beka, te da pokriva više pozicija u odbrani.

Crna Gora je u grupi sa Hrvatskom, Srbijom i Belorusijom, a dve selekcije će izboriti plasman u drugu, ili ti glavnu rundu takmičenja na šampionatu Evrope. Prvi meč, Crna Gora igra protiv Hrvatske 9. januara, a zatim slede dueli sa Srbijom i Belorusijom.