Severna Makedonija za nijansu bolja od Crne Gore

Vesti rukomet 5. jan. 202021:27 > 21:29
Podeli:
RSCG

Rukometaši Crne Gore poraženi su u poslednjem meču pred Evropsko prvenstvo od Severne Makedonije sa 25:24. Izabranici Zorana Roganovića su imali dve prilike za izjednačenje, ali gol nisu uspeli da postignu Branko Vujović i Božo Anđelić.

Branko Vujović se pridužio državnom timu posle povrede jednog od najboljih igrača Miloša Vujovića koji će zbog povrede pete propustiti šampionat Evrope, kao i pivotmen Nebojša Simović koji je tokom priprema povredio ruku.

Pomenuti igrači su od ogromnog značaja za igru Crne Gore u oba pravca, ali situacije je takva, kakva je, a izabranici Zorana Roganovića najavljuju da će se boriti do poslednjih atoma snage u svakom meču.

Golove za Crnu Goru, postigli su: Grbović šest, Stefan Vujović pet, Lipovina četiri, Ševaljević tri, Lasica i Anđelić po dva, Bakić i Branko Vujović po jedan gol. Nebojša Simić je imao četiri, a Petar Mijušković dve odbrane. U sastavu tima nisu bili Miloš Božović i Stefan Čavor. Kod Makedonaca Manaskov i Taleski su se po 5 puta upisali u strelce, dok najbolji igrač Kiril Lazarov nije igrao,

Crna Gora će na Evropskom prvenstvu igrati u grupi sa Hrvatskom, Srbijom i Belorusijom, a dve selekcije će izboriti plasman u drugu, ili ti glavnu rundu takmičenja. Severna Makedonija je u grupi sa Austrijom, Češkom i Ukrajinom.

U prvom kolu, Crna Gora 9. januara igra protiv Hrvatske, dok će Severna Makedonija odmeriti snage sa selekcijom Ukrajine, koja je bila jedan od rivala Crne Gore u kvalifikacijama za šampionat Evrope.