Roganović: Hrvatska arhivirana, biće teško sa Srbijom

Vesti rukomet 10. jan. 20200:25 > 0:27
Podeli:
RSCG

Rukometaši Crne Gore poraženi su od Hrvatske sa 27:21 u prvom kolu šampionata Evrope, iako su prvo poluvreme dobili sa 13:12. Ali, u nastavku, favorit je pokazao zašto je imao tu ulogu pre meča.

Upravo tako. Odigrali smo odlično prvo poluvreme, kako u odbrani, tako i u napadu. Zaista je sve funkcionisalo onako kako smo želeli i videlo se da ovi momci mogu da pariraju najboljim selekcijama planete, iako u sastavu tima nije bilo Nebojše Simovića, Miloša Vujovića i Miloša Božovića, o čijem je značaju kada je igra Crne Gore u pitanju iluzorno trošiti reči“, rekao je Zoran Roganović posle meča i nastavio:

Žao mi je što nismo uspeli u nastavku da budemo konkurentniji. Međutim, nekoliko isključenja na početku drugog poluvremena uz promenu odbrane koju je izvršila Hrvatska su poremetili našu igru. Nismo se snašli na njihovu zonu 5-1, napravili smo nekoliko tehničkih grešaka, usledili su brzi golovi iz tranzicije, Hrvatska je ušla u ritam koji nismo uspeli da poremetimo, niti da zaustavimo do kraja meča“.

Povezano

Vremena za tugovanje nema, jer Crnu Goru u subotu očekuje duel sa Srbijom. Na pitanje, da li je igra iz prvog poluvremena protiv Hrvatske recept za meč protiv Srbije, selektor Crne Gore, Zoran Roganović, je odgovorio:

Svaki meč je priča za sebe, a svaki rival ima svoje adute i slabosti. Odbrana i energija koju smo imali u prvom poluvremenu protiv Hrvatske jesu recept, ali ta odbrana i energija moraju da budu na vrhunskom nivou od prvog do poslednjeg minuta u meču koji sledi, ako želimo, a želimo da se upustimo u borbu za pobedu. Srbija je u prvom kolu poražena od Belorusije, ali siguran sam da nas očekuje jako težak meč, borba za svaku loptu, svaki pedalj terena. Odlučiće nijanse, a kao i svi u timu nadam se da će nijanse koje budu odlučivale biti na našoj strani. Ponavljam još jednom, očekujem težak i neizvestan meč protiv Srbije“.

Srbija je u prvom kolu poražena od Belorusije sa 35:30, Crna Gora od Hrvatske sa 27:21. U drugom kolu snage će odmeriti Hrvatska i Belorusija, odnosno Crna Gora i Srbija. Meč između Srbije i Crne Gore igra se u subotu sa početkom u 18 časova i 15 minuta.