Simić: Srbija? Borićemo se za pobedu!

Vesti rukomet 10. jan. 202010:23 > 10:28
Podeli:
Foto: RSCG

Rukometaši Crne Gore poraženi su od Hrvatske sa 27:21 u prvom kolu šampionata Evrope u rukometu. Izabranici Zorana Roganovića odigrali su odlično u prvom poluvremenu, ali je objektivno kvalitetnija Hrvatska bila bolja u drugom.

Sve je u igri Crne Gore funkcionisalo u prvih 30 minuta. Duboka zona 4-2 je razbila koncepciju igre selekcije koja je najveći favorit u grupi, a ujedno i jedan od favorita kada je reč o osvajanju medalje. U završnici ovog perioda, Nebojša Simić je „spustio roletnu”, branio je kao hobotnica, pa je Crna Gora vodila sa 13:11, ali…

Ali, u nastavku je stigao odgovor Lina Červara. Hrvatska je zonom 5-1 zbunila Crnogorce, usledilo je nekoliko tehničkih grešaka, dva isključenja, brzi golovi iz tranzicije i veoma brzo je Hrvatska pobegla na plus četiri, a zatim mirno privela meč kraju.

Učinak Crne Gore dobija na težini ako se naglasi da u sastavu tima nije bilo momaka koji su članovi prve postave – Nebojše Simovića, Miloša Vujovića i Miloša Božovića, ali niko u sastavu popularnih „lavova” nije tražio alibi u njihovom odsustvu. Obećali su borbu do poslednjih atoma snage u svakom meču. Borili su se muški protiv Hrvatske, a sada sledi duel sa Srbijom.

Dobro smo izgledali u prvom poluvremenu, borili se, ali onda smo pali u nastavku meča što je Hrvatska koja poseduje ogroman ekipni i induvidualni kvalitet umela da kazni. Borili smo se i u nastavku, ali nismo imali rešenje za zonu 5-1, Duvnjak je uspeo da ukrade dosta lopti, dosta smo i tehničkih grešaka napravili, omogući smo Hrvatima da iz tranzicije stižu do lakih golova”, rekao je Nebojša Simić i nastavio:

Smatram da nema razloga da budemo nezadovoljni i tužni. Obećali smo da ćemo se boriti do poslednjeg atoma snage, naglasili da je Hrvatska favorit, ali da ćemo insistirati na tome da nas Hrvati na parketu ubede da su bolji. Ubedili su nas i čestitamo im na pobedi, a mi se okrećemo nastavku šampionata Evrope i utakmicama koje slede. Srbija? Borićemo se do poslednjeg aroma snage za pobedu, borićemo se do poslednjeg atoma snage za plasman u drugu fazu”.

U prvom kolu Belorusija je pobedila Srbiju sa 35:30, a Hrvatska je bila bolja od Crne Gore sa 27:21. U drugom, koje je na programu u subotu, snage će odmeriti Hrvatska i Belorusija, odnosno Srbija i Crna Gora.

Utakmica između Srbije i Crne Gore počinje u 18 časova i 15 minuta.