Peruničić: Ako mene boli glava, boli i moje igrače

Vesti rukomet 11. jan. 202021:08 > 21:10
Podeli:
rss.org.rs

Posle poraza od Crne Gore i eliminacije sa Evropskog prvenstva, selektor rukometne reprezentacije Srbije Nenad Peruničić istakao je da je najvažnije da je sve bilo fer.

Poraz od Crne Gore za Srbiju znači eliminaciju sa Evropskog prvenstva. Nenad Peruničić nije krio da je razočaran, ali je naglasio da je sve bilo fer i čestitao je rivalu na pobedi. 

„Čestitam Roganoviću i njegovoj ekipi na pobedi. Ako mene boli glava, onda sigurno boli i moje igrače. Jako zahtevna utakmica na psihološkom i fizičkom planu. Bila je žestoka borba, čitav meč u egalu. I pored svog naboja obe ekipe bilo je sve fer i korektno sa obe strane“, rekao je nakon meča Peruničić.

„Obe ekipe su želele pobedu, mogla je pobeda da ode i na našu stranu, ali na kraju je prevagu odneo golman Simić. Kada je bilo odlučujuće on je branio, iako smo i mi imali dobrog golmana večeras“, dodao je selektor Srbije.

„Ja poraze doživljavam na poseban način. Sve što radim dajem celog sebe, poraz mora da zaboli da bi sledeću utakmicu morao da igraš još bolje. Ovaj poraz me je zaboleo jer je ovo bio meč koji odlučuje da li idemo kući ili dalje. Ne volim da kukam, ali nedostajao nam je Vujić. Nisam kukao ni prošle godine kada smo ostali bez Zelenovića. Momci su se istrošili u odbrani, bilo je žestoko. Uživanje za publiku, momački smo igrali. Pali smo opet u koncentraciji jer smo promašivali otvorene zicere. Tibor nije održao kontinuitet do kraja, a Simić je proradio“, zaključio je Peruničić.

Srbija poslednji meč igra protiv Hrvatske, ali taj duel za Orlove nema rezultatski značaj.