Roganović: Izvukli smo pouke, idemo dalje

Vesti rukomet 14. jan. 202011:21 > 11:23
Podeli:
RSCG

Selektor Crne Gore Zoran Roganović nije bio previše razočaran posle poraza od Belorusije jer je Crna Gora na šampionatu Evrope pružila trenutni maksimum.

Radi se o mladoj ekipi, koja je projektovana da u kontinuitetu ostvaruje učešća na velikim takmičenjima, zaključno sa Olimpijskim igrama u Parizu, a da iz takmičenja u takmičenja bude sve konkurentnija za visok plasman.

U periodu koji je ostao iza prvog ciklusa, utisci su više nego povoljni. Crna Gora je u kvalifikacijama pobedila Dansku i ostvarila je istorijsku pobedu na šampionatima Evrope. Ostao je žal što nije stigla do druge faze, ali…

Ali, emotivno i fizički ispražnjeni smo ušli u meč protiv Belorusije. Nije bilo prepoznatljive energije u timu. Napravili smo mnogo tehničkih grešaka, previše golova primili iz tranzicije. Nismo uspeli da se adaptiramo, nismo uspeli da zaustavimo brzi centar rivala. Pored toga, njihovi bekovi su jako dobro širili našu odbranu, a onda nalazili pozicije za šut, ili otvorene pozicije za krila i pivotmene. Plasmanom na Evropsko prvenstvo smo ostvarili uspeh, stigli smo i do prve pobede na šampionatima Evrope, ali mi je kao i svima u timu žao što je meč protiv Belorusije završen na način na koji je završen“, rekao je Roganović i nastavio:

Izvukli smo pouke i nastavljamo dalje. Sada znamo da kad osvojimo prve bodove moramo to da prihvatimo na drugačiji način i da se odmah fokusiramo na naredni meč. Ova generacija ima lepu budućnost i verujem da će cilj projekta koji smo pokrenuli biti realizovan. Šta je cilj? Kontinutet učešća na velikim takmičenjima, zaključno sa Olimpijskim igrama u Parizu. Ponavljam, izvukli smo pouke i idemo dalje„.

Crna Gora i pored poraza od Belorusije ima razloga da bude zadovoljna, jer će na putu ka Svetskom prvenstvu imati znatno lakši put. Naime, preskočiće drugi krug kvalifikacija, odnosno baraž mečeve u aprilu, a igraće samo baraž mečeve u junu. Ime rivala, Crna Gora će saznati po završetku Evropskog prvenstva, a Svetsko prvenstvo se igra 2021. godine u Egiptu.

Novi cilj popularnih “lavova” iz Crne Gore je plasman na planetarnu smotru. Ime rivala nije bitno, jer je ekipa koju vodi Zoran Roganović pokazala da je kadra da parira najboljim selekcijama planete, kada je energetski na željenom nivou.