Vuković: Hrvati su drugi svet za sve na Balkanu

Vesti rukomet 21. jan. 202021:11 > 22. jan. 2020 0:23
Podeli:
Jeff Gross, Getty Images Sport

Nekadašnji reprezentativac Jugoslavije i selektor Srbije Veselin Vuković smatra da je selekcija Hrvatske ubedljivo najbolja na Balkanu.

Vuković je objasnio koja je po njemu razlika između Hrvatske i drugih reprezentacija sa prostora nekadašnje Jugoslavije.

Hrvatska je definitivno drugi svet za ostale reprezentacija s Balkana zato što njihov rezultat i uspeh nisu događaj, kao što je to kod nas drugih. Kod njih je to proces i rezultat jednog kvalitetnog rada, gde svako odgovara za ono što je napravio ili nije napravio„, objasnio je Vuković.

Prokomentirao je nekadašnji srpski selektor i poražavajuće učešće ekipe Nenada Peruničića na EP. 

Cilj reprezentacije Srbije na Evropskom prvenstvu je bio da prođe u drugi krug. Ipak, to se nije ostvarilo. Nije čak ostvarena nijedna pobeda i naravno da je podbacila u pravom smislu te reči. Mislim da je to posledica lošeg stanja u rukometu u Srbiji u poslednjih nekoliko godina i nedostatka prave strategije kako dalje posle medalje iz Beograda,“ zaključio je Vuković.

Hrvatska je obezbedila plasman u polufinale, a u sredu protiv Španije igra za prvo mesto u grupi, dok je na korak do mesta među četiri najbolja i selekcija Slovenije.