Kazahstan ide na Srbiju, Tajland stiže u Crnu Goru

Vesti rukomet 11. feb 202017:19 > 17:20
RSCG

Tajland će biti protivnik Crne Gore na kvalifikacionom turniru za plasman na Olimpijske igre, koji će od 20. do 22. marta biti održan u Podgorici, dok je Kazahstan premešten u grupu u kojoj je Srbija, odlučila je Svetska rukometna federacija (IHF).

Tako je konačno kompletiran spisak učesnika turnira u Podgorici na kome će pored Crne Gore i reprezentacije Tajlanda, igrati Norveška i Rumunija. Podsećanja radi, prvobitno je u grupi trebalo da bude Severna Koreja koja je odustala od takmičenja. Tada je odlučeno da će u grupi koja se igra u Podgorici učestvovati selekcija Kazahstana.

Povezano

Međutim, nakon odustajanja Kine zbog korona virusa, Kazahstan je prebačen u grupu u kojoj se nalaze Mađarska, Rusija i Srbija, a Tajland dolazi u glavni grad Crne Gore jer je u međuvremenu od takmičenja odustala i selekcija Hong Konga.

Kvalifikacioni turniri će se igrati u Crnoj Gori, Španiji i Mađarskoj, a po dve najbolje selekcije sa pomenutih turnira će izboriti plasman na Olimpijske igre.

Olimpijsku vizu su već obezbedile selekcije Japana kao domaćin, šampion Evrope Francuska, svetski šampion Holandija, pobednik Panameričkih igara Brazil, pobednik azijskih kvalifikacija Južna Koreja i pobednik afričkih kvalifikacija, Angola.

Kvalifikacioni turniri za Olimpijske igre se igraju od 20. do 22. marta.