Popović za SK: Želimo trofeje, fokus je na Kupu

Vesti rukomet 13. feb 202018:07 > 18:09
SK

Pauza se polako bliži kraju, a ljubitelji rukometa posle Svetskog prvenstva za rukometašice i Evropskog za rukometaše, sa nestrpljenjem očekuju okršaje u šampionatu i Kupu Crne Gore.

Nikada ujednačeniji šampionat Crne Gore se nastavlja za nešto više od dvadeset dana, a u međuvremenu, biće poznat spisak učesnika finalnog turnira Kupa. Rukometaši Partizana iz Tivta na svom terenu čekaju Danilovgrad u subotu, a sedam dana kasnije, pobednik pomenutog duela će igrati protiv Budvanske rivijere za mesto na F4.

Dobro smo odradili pripreme, maksimalno iskoristili pripremne utakmice. Nismo na željenom nivou, još uvek smo daleko od top forme, ali stvari se kreću u željenom pravcu i verujem da ćemo početak šampionata dočekati baš onako kako želimo. U prvom delu sezone smo ostvarili primarni cilj, a to je plasman u mini ligi za titulu. Međutim, uveren sam da momci koje vodim imaju kvalitet da se bore za trofeje, kako u Kupu, tako i u šampionatu. Angažovali smo u međuvremenu Draška Kaluđerovića i Milovana Markovića. Sada je neophodno da sklopimo kockice u željeni mozaik, da hrabro i odvažno uđemo u borbu za trofeje sa ekipama Lovćena i Komova, mada ni jednog trenutka ne treba zaboraviti ni Rudar iz Pljevalja, naprotiv“, rekao je za Sport Klub trener Partizana iz Tivta i bivši selektor Crne Gore Bana Popović i nastavio:

Sada je fokus na utakmicama koje nas očekuju u Kupu Crne Gore. U osmini finala igramo protiv Danilovgrada, a u slučaju pobede u koju verujem kao i svi u timu, ponovo igramo na svom terenu protiv Budvanske rivijere u četvrtfinalu. Rekao sam da nismo u top formi, ali isto tako smatram da smo dovoljno spremni i kvalitetni da pobedama nad Danilovgradom i Budvanskom rivijerom izborimo plasman na finalni turnir Kupa, ostvarimo i drugi primarni cilj, a zatim se upustimo u borbu za trofeje, za šta je ekipa Partizana definitivno kadra“.

Partizan u subotu igra protiv Danilovgrada u Tivtu, a u slučaju pobede u koju veruju svi u sastavu Tivćana, Partizan bi u četvrtfinalu mogao da se revanšira Budvanskoj rivijeri za poraz u polufinalu Kupa od prošle sezone.