Đina Jauković se seli u Brest na kraju sezone

Vesti rukomet 25. feb 202015:49 > 15:51
ŽRK Budućnost/D. Starčević

Đurđina Đina Jauković, uzdanica Budućnosti i rukometne reprezentacije Crne Gore od naredne sezone će braniti boje francuskog Bresta.

Devojka iz Nikšića, koja zaslužuje epitet borca bez mane i straha, već pet godina je u dresu šampiona Crne Gore. Brest će sigurno biti novi izazov, ali pre odlaska u Francusku, Đina će uraditi sve što je u njenoj moći da snovi sa početka sezone postanu java.

Budućnost je obezbedila plasman u četvrtfinale Lige šampiona u kojoj je tokom prve faze igrala upravo protiv Bresta. Đina Jauković i drugarice sada čekaju ime rivala u četvrtfinalu, a cilj, ili ti san je jasan – plasman na finalni turnir elitnog takmičenja. U prethodne dve sezone Budućnost je stizala do baraž mečeva, ali su Đer i Kristijanštad bili nepremostive prepreke na putu ka polufinalu.

Uz klupske, Đurđinu očekuju i obaveze u državnom timu, koji će od 20. do 22. marta u konkurenciji sa Norveškom, Rumunijom i Tajlandom nastojati da obezbedi jedno od dva mesta koja vode na Olimpijske igre.

Osećanja su mi pomešana. Brest je novi izazov, promena sredine je neophodna svakom sportisti, ali nije lako napustiti klub u kojem sam provela pet predivnih godina. Iskreno, pregovore i dogovor koji sam postigla sa Brestom sam već arhivirala, a misli su mi usmerene na završnicu Lige šampiona i na kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre. San je ostao isti. Želimo plasman na finalni turnir elitnog takmičenja, želimo plasman u Tokio. Posle toga, potpuno mirna i srećna mogu da zadužim opremu Bresta i okrenem se novim izazovima”, naglasila je Đina Jauković, koja će staviti paraf na dvogodišnji ugovor sa timom iz Francuske.

Budućnost i Brest su u istoj grupi glavne runde Lige šampiona, tako da jedino u slučaju da obe ekipe izbore plasman na finalni turnir može da dođe do novog međusobnog duela.

Jasno je da ljubitelji rukometa u Crnoj Gori, Budućnost, Brest i Đina Jauković ne bi imali ništa protiv tog duela, naprotiv.