Partizan pobedio Rudar, junak je Marko Mudreša

Podeli:
sport klub

Kompletirano je 11. kolo šampionata Crne Gore u rukometu. U poslednjem meču, a ujedno i derbiju, Partizan je u Tivtu posle trilera pobedio Rudar sa 21:20 (11:14), a ulogu junaka prigrabio je golman Tivćana Marko Mudreša

Najefikasniji u sastavu Partizana bili su Nemanja Drakulović sa osam, Đorđo Peruničić sa šest, Veselin Drakulović sa tri i Vuk Kaluđerović sa dva gola. Kod Rudara, rasoloženi za igru u napadu bili su Dragan Jelušić sa pet, Radojica Čepić sa četiri, Petar Eraković sa tri gola.

Partizan je već posle 60 sekundi igre ostao bez prvog golmana Jakova Sinđića koji je dobio crveni karton zbog prekršaja izvan golmanskog prostora. I pored toga, Tivćani su u režiji Nemanje Drakulovića i Đorđa Peruničića vodili sa 3:1 i 4:2, ali je usledila serija tehničkih grešaka što je Rudar serijom golova iz tranzicije iskoristio da povede sa 7:4. Nedugo zatim na semaforu je pisalo 10:6 za tim iz Pljevalja.

Trener Partizana, Bana Popović, pokušavao je da pronađe postavu koja će uspeti da zaustavili nalet Rudara, ali je odbrana tima iz Pljevalja delovala odlično. Prolaza nije bilo, a Tivćani su do golova stizali solo partiturama Peruničića i Drakulovića. S druga strane, prilično lako su primali golove, pa su gosti vodili sa 13:8.

Delovalo je u tim momentima da Rudar stiče nedostižnu prednost, ali se sa takvim epilogom nisu složili Tivćani. U režiji Veselina Drakulovića uz znatno agresivniju odbranu, uspeli su da do kraja provog poluvremena smanje na 11:14.

Vuk Kaluđerović je uneo neverovatnu energiju u odbranu Partizana. Bukvalno je pokrenuo kompletnu ekipu koja se borili za svaku loptu, za svaki pedalj terena. Marko Mugoša je skinuo tri zicera igračima Rudara, pa je posle gola Nemanje Drakulovića u 40. minutu sve krenulo iz početka – 15:15.

Usledio je rat nerava. Igralo se po principu gol za gol. Na četiri minuta pre kraja, na semaforu je pisalo 20:20 i jasno je bilo da sledi triler završnica. Nemanja Drakulović je pogodio 21:20. Marko Mugoša skinuo još jedan zicer, s druge strane sjajno je intervenisao i Haris Suljević.

A onda je u meč vinera izrastao Mugoša. Odbranio je zicer na 30 sekundi pre kraja, a zatim još jedan u poslednjoj sekundi za konačnih 21:20, za veliko slavlje igrača i navijača Partizana.

11. kolo: Danilovgrad – Jedinstvo 24:37, Komovi – Mornar 38:29, Lovćen – Budvanska rivijera 28:27. Nedelja: Partizan – Rudar 21:20.


Tabela: Komovi 18, Lovćen 18, Partizan 16, Rudar 10, Jedinstvo 10, Mornar 6, Budvanska rivijera 6, Danilovgrad 4.