Ko će se radovati u Pljevljima: Rudar ili Komovi?

Podeli:
RK Komovi

Nastavlja se nikada kvalitetniji i nikada neizvesniji šampionat Crne Gore u rukometu. Gotovo svaka utakmica je derbi i nosi prefiks biti ili ne biti, kako kada je reč o borbi za titulu, tako i u borbi za opstanak.

Do kraja ligaškog dela ostala su još tri kola. Plasman u Mini ligu za titulu obezbedili su Lovćen, Komovi i Partizan. U Mini ligi za opstanak su sigurno Budvanska rivijera, Mornar i Danilovgrad, a dilema je gde će Jedinstvo iz Bijelog Polja i Rudar iz Pljevalja.

U rundi koja se igra u subotu i nedelju, snage će odmeriti Jedinstvo i Lovćen, Partizan i Budvanska rivijera, Rudar i Komovi, odnosno Mornar i Danilovgrad.

Izuzetno zanimljivo će biti u Bijelom Polju i Budvi (ovi mečevi se igraju u subotu u 15 časova), Baru (utakmica je na programu u nedelju sa početkom u 19 časova), ali veliki derbi se igra u Pljevljima, gde će snage odmeriti Rudar i Komovi. Meč u dvorani „Ada“ koja će gotovo izvesno biti ispunjena do poslednjeg mesta, igra se u subotu u 19 časova i 30 minuta.

Na osnovu svega prikazanog u dosadašnjem delu sezone, jasno je da uloga favorita pripada ekipi Komova. Komovi su prvi na tabeli, u sastavu imaju dva izuzetna igrača Slobodana Zonjića i Miluna Danića. Međutim, meč čekamo bez bele zastave. Ukoliko uspemo da neutrališemo udarne igle Komova, ukoliko odbrana bude na željenom nivou i stignemo do egal meča, mislim da uz veliku podršku sa tribina uzbuđenja neće izostati. Jako je bitno da oscilacije u igri i tehničke greške svedemo na najmanju moguću meru”, naglasio je za Sport Klub trener Rudara iz Pljevalja Nedim Selmanović.

S druge strane, Komovi sa maksimalnim fokusom i velikom ozbiljnošču prilaze derbiju koji sledi, a direktor kluba, Srđan Radunović ulogu favorita prepušta Rudaru:

Tim iz Pljevalja poseduje veliki potencijal i kvalitet. Rudar igra na svom terenu, imaće veliku podršku sa tribina i smatram da su zbog toga blagi favoriti u duelu koji sledi. S druge strane, mi ostajemo pri dogovoru koji smo napravili na početku sezone. Svaki meč je finale, svaki duel nosi prefiks biti ili ne biti. Daćemo sve od sebe, borićemo se od prvog do poslednjeg minuta u nastojanju da stignemo do pobede. Ljubitelje rukometa očekuje spektakl. a nas na parketu velika borba za svaku loptu, za svaki pedalj terena“, naglasio je za Sport Klub, Srđan Radunović.

12. kolo: Rudar – Komovi, Budvanska rivijera – Partizan, Jedinstvo – Lovćen, Mornar – Danilovgrad.

Tabela: Komovi 18, Lovćen 18, Partizan 16, Jedinstvo 10, Rudar 10, Budvanska rivijera 6, Mornar 6, Danilovgrad 4.