Roganović za SK: Jaka je Češka, ali jaki smo i mi!

Vesti rukomet 9. mar. 202022:00 > 22:02
Podeli:
RSCG

Izabranici Zorana Roganovića, rukometaši Crne Gore, imali su malo sreće na žrebu za Svetsko prvenstvo. Popularni “lavovi” će u baraž mečevima igrati protiv Češke.

Prvi meč se igra u gostima 5. ili 7. juna, a revanš je na programu 9. ili 11. juna u Crnoj Gori. S obzirom da su potencijalni rivali iz prvog šešira mogli da budu Francuska, Slovenija, Nemačka.jasno je da izabranici Zorana Roganovića mogu da budu zadovoljni, jer imaju realne izglede da se bore za mesto na planetarnoj smotri.

“Mislim da treba da budemo zadovoljni ishodom žreba pre svega zbog činjenice što revanš igramo kod kuće, što je veoma značajno u ovakvim kvalifikacijama. Treba da nastavimo da gradimo igru i atmosferu što radimo duže od godinu dana, moramo da odigramo taktički zrelo utakmicu u Češkoj, koja će biti veoma teška, jer je to reprezentacija koja je u velikom usponu u poslednje dve godine. Siguran sam da ćemo pred našim navijačima odigrati onako srčano kao što znamo i verujem da imamo šansu za plasman na Svetsko prvenstvo”, rekao je Zoran Roganović za Sport Klub i nastavio:

“Neće biti lako, ali verujem da su momci spremni da daju sve od sebe, jer znamo koliki je ulog i što bi značio plasman na Svetsko prvenstvo. Ovoj generaciji je potreban kontinuitet učešća na velikim takmičenjima, a Evropsko prvenstvo je pokazalo da smo na pravom putu. Nadam se da će svi igrači zdravi i spremni dočekati jun i da ćemo ponovo obradovati ljubitelje rukometa u Crnoj Gori. Jaka je Češka, ali jaki smo i mi”.