Vranješ: Favoriti smo protiv Srbije

Vesti rukomet 10. mar. 202016:54 > 17:00
Podeli:
Getty Images/Martin Rose

Ljubomir Vranješ (46), selektor rukometne reprezentacije Slovenije, izjavio je da su njegovi puleni favoriti u baražu za Svetsko prvenstvo 2021, protiv selekcije Srbije.

Odlučujući mečevi za plasman na Mondijal u Egiptu odigraće se od 5. do 7. juna, odnosno od 9. do 11. juna ove godine.

Čekaju nas dve zahtevne utakmice, a gledajući sve rezultate u poslednjih nekoliko godina, favoriti smo mi”, rekao je Vranješ, Srbin iz Geteborga, koji je 2013. godine bio selektor muške rukometne reprezentacije Srbije.

To što smo favoriti neće značiti ništa, ukoliko se ne pripremimo najbolje za ove utakmice. Želimo da igramo na Svetskom prvenstvu u Egiptu, tako da verujem da neće biti problema sa motivacijom. Imaćemo dovoljno vremena za pripremu. Moraćemo dobro da odradimo posao u prvoj utakmici, kako bismo na revanš u Srbiju otišli sa povoljnim rezultatom.

Pre junskih kvalifikacija za SP, selekciju Slovenije čekaju i olimpijske kvalifikacije u Berlinu. Od 17. do 19. aprila u dvorani „Maks Šmeling” rivali će im biti selekcije Švedske, Alžira i domaćina Nemačke.

Slovenija je osam puta učestvovala na Svetskim prvenstvima. Najbolja je bila u Francuskoj 2017. godine, kada je osvojila treće mesto.