Popović za SK: Vrelo srce i hladna glava ruše Lovćen

Vesti rukomet 10. mar. 202017:13 > 17:16
Podeli:
FOTO: RK Lovćen

Izuzetno zanimljiv i uzbudljiv, nikada neizvesniji šampionat Crne Gore u rukometu, ulazi u samu završnicu prve faze takmičenja. Ostala su još dva kola, nakon čega će biti formirane dve mini lige, jedna za titulu, druga za opstanak.

Za titulu, sa jednakim šansama da stignu do nje, boriće se Lovćen koji brani tron, Komovi iz Andrijevice, Partizan iz Tivta i Rudar iz Pljevalja koji je prigrabio epitet najprijatnijeg iznenađenja. Za opstanak takođe sledi velika borba, a vodiće je Jedinstvo iz Bijelog Polja, Budvanska rivijera, Mornar iz Bara i Danilovgrad.

Veliki derbi narednog kola igra se u Tivtu, gde će snage odmeriti Partizan i Lovćen. Očekuje se borba do poslednjih atoma snage, rukometni spektakl, a ulog je veliki jer se bodovi iz prve prenose u drugu fazu takmičenja.

Lovćen i Rudar za sada imaju četiri, a Partizan i Komovi po šest bodova. U preostala dva kola, na programu su dva derbija, Partizan čeka Lovćen u narednom, a Lovćen će ugostiti Komove u poslednjem.

Nakon toga, sledi još šest rundi u Mini ligi za titulu, a samim tim, jasno je da sledi borba do poslednjeg daha, do poslednjeg kola za tron. Da sve bude još uzbudljivije, plasman na finalni turnir Kupa, izborili su Lovćen, Partizan, Komovi i Budućnost.

Borba za titulu je počela od prvog kola. Primarni cilj je bio da stignemo do Mini lige za titulu i finalnog turnira Kupa. Pomenute ciljeve smo ostvarili, ali momci koje vodim imaju daleko veći potencijal i kvalitet. Kadri su da se bore za oba trofeja u Crnoj Gori, a na nama iz stručnog štaba i njima je da u periodu koji sledi pokažemo od kakvog smo materijala satkani. U minula dva kola, ostvarili smo dve vredne pobede protiv Rudara i Budvanske rivijere. Sada nas čeka veliki derbi sa Lovćenom”, naglasio je bivši selektor Crne Gore i trener Partizana, Ranko Bana Popović i nastavio:

Protiv Rudara smo dali i više od maksimuma jer smo imali velikih zdravstvenih problema. Više od pola ekipa je igralo bez treninga, pod temperaturom, ali je voljni momenat bio na vrhunskom nivou. Protiv Budve ne mogu da zamerim igračima na voljnom momentu, ali mogu na igri u napadu. Nedopustivo je da sopstvenim greškama, poklonjenim loptama, dozvolimo rivalu da se vrati u meč i stigne do prilike da pobedi, umesto da mirno privedemo meč kraju”.

Pitanja nije bilo potrebno postavljati, iskusni stručnjak je nastavio sa izlaganjem uoči derbija sa Lovćenom.

Protiv Lovćena u derbiju koji sledi želimo pobedu i možemo da dođemo do nje. Postoji nekoliko uslova, naravno. Prvi je da voljni momenat u energija budu na istom nivou na kojem su bili protiv Rudara, a drugi je da oscilacije u igri svedemo na minimum. U napadu, svaku loptu moramo da tretiramo kao da je od zlata. Tehničke greške su zabranjena reč. Drugim rečima, vrelo srce, a hladna glava donose pobedu protiv Lovćena. Nadam se i verujem da će momci dobiti veliku podršku navijača i ljubitelja rukometa, jer je zaslužuju”, naglasio je Popović.

Tabela: Lovćen 20, Komovi 18, Partizan 18, Rudar 12, Jedinstvo 10, Mornar 8, Budvanska rivijera 6, Danilovgrad 4.