Mijatović za SK: Posle kiše mora da dođe sunce

Vesti rukomet 22. mar. 202023:37 > 23:42
Podeli:
Getty Images/Laurence Griffiths

Milan Mijatović golman reprezentacije Crne Gore, letos je opremu Budućnosti zamenio opremom Levskog iz Sofije, kluba koji je odlučan u nameri da se vrati na staze stare slave.

Levski je 26 puta bio šampion Bugarske, 25 puta je osvojio trofej u Kupu, ali je problem što je poslednja titula osvojena 2009. godine, a poslednji trofej u Kupu 2007. Milan Mijatović se brzo snašao u novoj sredini, izborio se za mesto prvog golmana. U trenutku kada je fudbal stopiran u Bugarskoj, Levski se nalazio na deobi drugog mesta sa ekipom Lokomotive iz Plovdiva, uz devet bodova manje u odnosu na Ludogorec.

Istovremeno, Levski je izborio plasman u polufinale Kupa jer je uspeo da eliminiše Ludogorec. Mijatović je odbranio penal u zaostavnom vremenu, odveo je utakmicu u produžetke, a tim iz Sofije je posle boljeg izvođenja penala, stigao na dva koraka od osvajanja trofeja na koji se dugo čeka, ali… 

Trenutno je sve stalo širom planete, trenutno je borba sa koronavirusom prioritet svih građana sveta bez obzira čime se bavili. Izolacija je ključna reč, a to podrazumeva disciplinu, odgovornost, strpljenje i veru da posle kiše mora da dođe sunce“, naglasio je Mijatović za Sport Klub i nastavio:

Svima u klubu, kao i svim sportistima i ljubiteljima sporta je žao mi je što život ne ide normalnim tokom. Međutim, suočeni smo sa velikim zdravstvenim problemom, pa je sve ostalo u drugom planu. U trenutku prekida šampionata, bili smo na deobi drugog mesta, u polufinalu Kupa, sa realnim izgledima da stignemo do trofeja, jer smo u četvrtfinalu pobedili favorita broj jedan, ekipu Ludogoreca. Da li će šampion biti nastavljen ili ne? Veliko je pitanje. Trenutno sam u Sofiji, zajedno sa svim saigračima poštujem preporuke nadležnih instituacija i čekam rasplet situacije, sa nadom da će se sve brzo vratiti na period pre virusa, a da će posledice biti što manje“.

Reprezentacija?

Trebalo je da se okupimo i odigramo dva kontrolna meča sa Letonijom i Luksemburgom. Kao i svi momci iz državnog tima, radovao sam se okupljanju. Kvalifikacije koje su ostale iza nas moramo da zaboravimo, okrenemo novu stranicu i počnemo da pišemo mnogo lepšu priču. Verujem da će i kada je državni tim u pitanju, posle kiše doći sunce, a sunce se već nazire. Momci koji su bili povređeni, uspeli su da se oporave i vrate na teren, momci koji su bili u sastavu imaju sve značajnije uloge u timovima čije boje brane. Međutim, sada je najvažnije da se izborimo sa koronavirusom, da dočekamo sunce, a posle toga ćemo pričati o ciljevima, ambicijama, planovima. Do tada, ostanite kod kuće!“, poručio je Milan Mijatović.