Selmanović za SK: Do uspeha se ne stiže slučajno

Vesti rukomet 28. mar. 202018:22 > 18:25
Podeli:
RK Rudar Pljevlja

Sport u Crnoj Gori je u fazi mirovanja, a svi sportisti zaslužuju samo pohvale za primer koji daju ostalim građanima u borbi protiv koronavirusa, stepenom discipline kada je izolacija i briga o okruženju u pitanju.

Da li će se i kada nastaviti šampionati Crne Gore u rukometu, košarci, fudbalu, odbojci, vaterpolu… velika je nepoznanica. Nikada kvalitetnije i neizvesniji šampionat u rukometu je prekinut dan pre velikog derbija između Partizana i Lovćena u Tivtu.

Klubovi su mogli da se pohvale da su ogromnim trudom, entuizijazmom i ljubavlju uspeli da formiraju mlade i kvalitetne ekipe, da su uspeli da vrate ljubitelje rukometa u dvorane širom Crne Gore, a da je borba za titulu i opstanak bila nikada ujednačenija.

U trenutku kada je šampionat zaustavljen, bilo je prilično jasno da će se za tron koji brani Lovćen, boriti Lovćen sa Cetinja , Partizan iz Tivta , Komovi iz Andrijevice i Rudar iz Pljevalja, sa gotovo podjednakim šansama da stignu do titule, a isto je važilo i kada je opstanak u pitanju gde su Mini ligu trebalo da formiraju Budvanska rivijera, Danilovgrad, Mornar i Jedinstvo iz Bijelog Polja.

Šampionat je pomeren za dve nedelje, a u ponedeljak će u skladu sa produženjem perioda izolacije na još dve nedelje i sva sportska dešavanja pa tako i rukometni šampionat biti odložen do daljnjeg.

Na čelnicima Saveza i lige je sada odluka šta i kako dalje. Jasno je da će se čekati sa nastavkom takmičenja jer je zdravlje sportista i građana na prvom mestu, ali je isto tako jako teško doneti odluku o završetku šampionata uz proglašenje šampiona, jer to ne bi bilo korektno prema momcima koji su bespoštedno borili za svaku loptu i svaki pedalj terena. Objektivno dve opcije su na talonu. Prva da se šampionat završi bez šampiona, ili da se sačeka kraj borbe za sa koronavirusom, pa da se nastavi borba za titulu.

Klub koji je prigrabio epitet najprijatnijeg iznenađenja i koji je pokazao ogroman potencijal i perspektivu je Rudar iz Pljevalja, koji do pomenutih pohvala nije stigao preko noći, naprotiv.

Trenutni rezultat, plasman i partije Rudara možda jesu iznenađujući kada uzmemo u obzir da smo mlada ekipa koja minulog leta stigla do elitnog društva, ali nikako nije slučajan. Za ovo smo se spremali dve godine, od onog momenta kada smo doneli odluku da napustimo elitno društvu, preselimo se u niži rang i priliku pružimo mladim i talentovanim dečacima iz sopstvenog pogona. Dve godine velikog rada, truda, odricanja, vere i entuzijazma su doveli do toga, da smo postali dovoljno jaki i kvalitetni da se vratimo u elitu i budemo konkurentni u borbi za sam vrh tabele”, naglasio je za Sport Klub trener Rudara Nedim Selmanović i nastavio:

Momcima iz Pljevalja, pridružili smo momke koji su junioski reprezentativci Crne Gore, Harisa Šuljevića, Petra Erakovića, Nemanju Đuraškovića i Dragana Jelušića. Sa mnogo entuzijazma i vere smo ušli u šampionat, odlučni u nameri da u svakom meču pružimo maksimum, da napredujemo iz utakmice u utakmicu. Sve je išlo u skladu sa željama. Rad, trud i odricanja su se isplatili, pa smo u trenutku prekida šampionata bili na pragu plasmana u Mini ligu za titulu”.

Pitanja nije bilo potrebno postavljati, mladi stručnjak je nastavio sa izlaganjem:

Ponosni smo na ostvareni rezultat, ali isto tako, ako ne i više, ponosni smo na činjenicu da imamo ekipu koja je kadra da se naredne sezone sa optimizmom upusti u borbu za osvajanje oba trofeja u Crnoj Gori. Moram da naglasim da je sve ostvareno, rezultat timskog rada i pozitivne energije koja se oseća na svakom koraku. Nemeriljiv je doprinos predsednika Bobana Kneževića, Ada Mlatišume sa kojim radim u tandemu i trenera najmlađih Igora Maškovića.” rekao je Selmanović i nastavio:

Međutim, na žalost ovo o čemu smo do sada pričali nije u prvom planu. Sve je stalo zbog globalne zdravstvene pošasti. Iz dubine duše, kao i svi građani, verujem da će koronavirus biti zaustavljen, da će se život uskoro vratiti u normalne tokove. Do tada, a u cilju da pomognemo medicinskim radnicima i nadležnim institucijama da pobede u meču koji vode za naše dobro, ostanite kod kuće. Molim vas i apelujem da se pridržavate svih naloženih mera za vaše, kao i za dobro vašeg okruženja”, naglasio je Nedim Selmanović.

Rudar iz Pljevalja kao i ostali klubovi u Crnoj Gori čeka da se život vrati u normalu, a uz pomenute rezultate, potencijal i perspektivu, može da se pohvali da ima dva pionirska reprezentativca Crne Gore Dejan Čolovića i Filipa Gazdića.

Kadetske reprezentativce Elmina Junuza, Arsenija Dragaševića i Radojicu Čepića koji su nedavno osvojili srebro na Mediteranskim igrama u Grčkoj i čekali šampionat Evrope divizije B u Podgorici, sa nadom da će izboriti plasman u elitno društvo. Radojica Čepić je bio najbolji srednji, a Arsenije Dragašević levi bek Mediteranskih igara.

Ljubitelji rukometa se nadaju da će život uskoro ponovo biti vraćen u normalu, da će umesto brige zbog koronavirusa, vođenja računa u merama nadležnih institucija protiv zdravstvenog problema, ponovo moći da uživaju u rukometnim duelima, da podržavaju svoje ljubimce u borbama za tron, opstanak i trofej u Kupu Crne Gore. Podsećanja radi, plasman na finalni turnir, izborili su Lovćen, Partizan, Komovi i Budućnost.