Vuja: Drsko, bezobrazno… U fudbalu kao da 'peru' pare

Vesti rukomet 8. apr 202017:05 > 17:07
SK

Legendari rukometaš i trener PDD Zagreba Veselin Vujović slaže se da sportistima treba da bude smanjena plata tokom pandemije koronavirusa, a iskoristio je priliku i da iznese svoj stav o astronomskim ugovorima u fudbalu.

Martin Rose, Getty Images

Slažem se da treba smanjiti plate, ali ne po svaku cenu svima. Vidite količinu novca u nekim sportovima. Na primer, Mesi i Cindrić ne mogu biti kažnjeni na isti način. Nije isto smanjiti platu nekome ko zarađuje milione i nekoga sa skromnijim primanjima. Ne možete da smanjite podjednako meni i nekim mladim igračima u PPD Zagreb koji su na početku karijere. Nemam nikakve informacije iz svog kluba, ali mislim da je situacija stabilna,“ rekao je Vujović za bosnaske medije.

Bivši selektor reprezentacije Jugoslavije se osvrnuo i na ogromne razlike u primanjima između fudbalera i rukometaša na globalnom nivou.

„Odavno je to izmaklo kontroli. Slušam sume od 100, 200, 300 miliona za jednog sportistu. To je za mene bolan posao. Pa, čovek u jednoj sezoni osigura sebe i sve svoje naslednike, a mi u malim sportovima to nećemo zaraditi za ceo život. Kada čitam o tim drskim i bezobraznim transferima u fudbalu, uvek pomislim kako se tamo ‘pere’ ogromna količina novca,“ jasan je Vujović.

On očekuje da bi klubovi poput njegovog PDD Zagreba mogli da budu na dobitku posle pandemije koronavirusa.

„Nakon ovog haosa, srednji i stabilni klubovi poput PPD Zagreba mogli bi da imaju najviše koristi. Zašto bi Karačić i Cindrić igrali u inostranstvu ako bi mogli da dobiju isti novac u Hrvatskoj?“, naveo je Vujović, koji je sa svojim timom obezbedio plasman u polufinale SEHA lige.