"Pravi momenat da preispitamo životne vrednosti"

Vesti rukomet 11. apr 202014:50 > 14:52
ŽRK Budućnost/D. Starčević

Jovanka Radičević, rukometašica Budućnosti i reprezentacije Crne Gore, bez ikakve dileme jedna od najboljih rukometašica planete, maksimalno poštuje propisane mere, disciplinovano se bori protiv opasnog protivnika.

  U trenutku kada je koronavirus zaustavio gotovo sve životne tokove, pa i sport, rukometašice Budućnosti i Crne Gore su trebalo da ostvaruju snove za koje su se pripemali tokom kompletne sezone.

Naime, u Podgorici je trebalo da se igra kvalifikacioni turnir za Olmpijske igre, a rivali Crne Gore na putu ka Tokiju bili su i ostali Norveška, Rumunija i Tajland. Turnir će biti odigran sigurno, ali se još uvek ne zna kada. Istovremeno, Budućnost je protiv danskog Esbjerga trebalo da se bori za mesto na finalnom turniru Lige šampiona. Da li će elitno takmičenje biti nastavljeno i kada, velika je dilema, a svi sa nestrpljenjem očekuju odluku čelnika EHF, mada je jasno da i njihova odluka ne može biti jasna i precizna i da zavisi od koronavirusa.

Sportistima izolacija pada teško jer su navikli na svakodnevne treninge, utakmice i putovanja. Međutim, trenutno vodimo borbu protiv jako opasnog protivnika. Svi građani planete igraju utakmicu života. Protiv sebe imamo nevidljivog protivnika, koji je već izazvao stravične posledice širom planete. Sada nije bitno, kako ćemo odigrati u defanzivi, da li ćemo biti disciplinovani u napadu, kako da sprečimo ili nametnemo igru u tranziciji. Sada je bitno da budemo pametni i disciplinovani, da ostanemo kod kuće i pomognemo medicinskim radnicima i nadležnim instutucijama u borbi protiv pošasti, sa ciljem da iz svega što nas je snašlo izađemo sa što je moguće manjim posledicama“, naglasila je Jovanka Radičević za Sport Klub i nastavila:

Zdravlje je uvek bilo i ostalo na prvom mestu. Sada vodimo bitku za zdravlje i moramo svi da budemo odgovorni kako bi dobili utakmicu. Pored toga, vreme koje provodimo u izolaciji je period u kojem moramo da preispitamo životne vrednosti, da malo stanemo, da malo odmorimo od ubitačnog ritma koji smo imali i koji je bio stil života, pre nego što je koronavirus zaustavio gotovo sve tokove“.

Jovanka Radičević zajedno sa saigračicama iz Budućnosti i reprezentacije poštuje mere izolacije, vodi borbu protiv virusa, nastoji da doprinese da se život vrati u normalne tokove, nada se da će uskoro biti nastavljena Liga šampiona, kao da će uskoro biti određen i datum kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre.

Rekla sam da je sada idealno vreme da malo svi zajedno razmislimo o životnim prioritetima i stilu života, ali snovi koje smo imale svi zajedno pre koronavirusa nisu promenjeni. Jedva čekamo kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre, a kao i sve devojke u državnom timu, verujem da ćemo uz pomoć navijača izboriti mesto na Igrama u Japanu, gde nam je objektivno i mesto“, naglasila je Jovanka i nastavila:

Liga šampiona je na čekanju i sve zavisi od koronavirusa. Iz dubine duše se nadam da ćemo dobiti priliku da se borimo za mesto na finalnom turniru jer će to značiti da se život vratio u normalne tokove. Imamo dobru ekipu, imamo pozitivnu energiju i hemiju, imamo kvalitet da izborimo plasman u polufinale elitnog takmičenja, ali trenutno ništa ne zavisi od nas, kao ni od čelnika EHF. Sada koronavirus diktira uslove života, a na nama je da pridržavanjem propisanih mera, promenimo situaciju, preuzmemo inicijativu, obuzdamo virus i vratimo se na parket“.