Bulatović za SK: Nikad ne reci nikad

Vesti rukomet 12. apr 202022:08 > 22:10
Podeli:
Jeff Gross)/Getty Images

Zbog pandemije koronavirusa Mađarski rukometni savez otkazao je nastavak sezone, što znači da niko neće biti proglašen šampionom, a takođe, niko neće ispasti u niži rang takmičenja.

Rukometašice Đera bile su u momentu prekida na prvom mestu, sigurnim koracima su išle ka odbrani trona. Katarina Bulatović i drugarice, nisu dobile zeleno svetlo i ne mogu na pauzu. I dalje su u izolaciji, rade u kućnim uslovima i nastoje da pomognu u borbi protiv koronavirusa, štiteći sebe, svoje bližnje, a samim tim i kompletno okruženje.

Razlog je vrlo jednostavan. Šampionat Mađarske je završen, ali Liga šampiona nije i još uvek se čeka odluka EHF. Prema najavama koje smo uspeli da dobijemo, čelnici elitnog takmičenja će uraditi sve što je u njihovoj moći da dobiju šampiona Evrope u obe konkurencije.

Kod rukometašica, ostalo je da se odigraju baraž mečevi za plasman na finalni turnir, a zatim i sama završnica Lige šampiona. Đer je trostruki uzastopni šampion Evrope. Rival u baraž mečevima je trebalo da bude Bukurešt, dok je Budućnost za rivala imala i još uvek ima danski Esbjerg.

Žao mi je što je šampionat Mađarske završen na način na koji je završen. Volela bih da se sada borimo za titulu na parketu, ali viša sila je viša sila. Takmičenje je završeno odlukom da nema šampiona, da niko ne ispada, da niko ne ulazi u elitno društvo. Ostali smo bez još jedne titule koju smo želeli, a sada čekamo odluku EHF da vidimo, da li ćemo i kada moći da se borimo za odbranu evropske krune.”, naglasila je Katarina Bulatović za Sport Klub i nastavila:

Naravno da bih volela da se odigra završnica elitnog takmičenja, ali je neophodno biti jako oprezan prilikom donošenja odluke. Virus jenjava, ali je još uvek miljama daleko od toga da možemo da kažemo da se život vraća u normalne tokove. Očekujem da će termin baraž mečeva i finalni turnir biti odlagani do poslednjeg trenutka, sa nadom da će moći da se odigraju pomenuti mečevi. Prilikom donošenja odluke, smatram da treba voditi računa o zdravlju sportista, jer ne bi bilo u redu, da nas iz kućne izolacije, bez priprema, prilično nespremne pošalju na parket. Svima je jasno da je mogućnost povređivanja u takvim situacijama ogromna”.

Istovremeno, čeka se odluka i o tome kada će biti odigran kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre. Crna Gora će u Podgorici igrati protiv Norveške, Rumunije i Tajlanda. Za plasman u Tokio potrebno je osvojiti prvo ili drugo mesto. Da li će Katarina biti u timu?

Prošli put kada smo pričali rekla sam da je došlo vreme za kraj karijere. Želela sam da se od dresa sa državnim grbom oprostim na Olimpijskim igrama, ali s obzirom da je najveći sportski događaj na planeti pomeren za 2021. godinu, gotovo je izvesno da neću igrati. Definitivnu odluku još uvek nisam donela i saopštiću je u trenutku kada budemo potpuno sigurna. Nikad ne reci nikad, to me je naučio život”, ostavila je nadu ljubiteljima rukometa u Crnoj Gori, legendarna Katarina Bulatović.