Rukometašice Srbije i CG na EP, rukometaši ne idu na SP

Vesti rukomet 24. apr. 202016:08 > 16:15
Podeli:
rss.org.rs

Rukometašice Srbije i Crne Gore obezbedile su plasman na naredno Evropsko prvenstvo, jer su kvalifikacije prekinute, dok rukotemaši Srbije i Crne Gore neće igrati na Svetskom prvenstvo jer su otkazani baraž mečevi.

rss.org.rs

To je odluka Izvršnog odbora Evropske rukometne federacije, EHF, koji je na video konferenciji doneo niz odluka, uz zaključak da neće biti mečeva planiranih za jun, dok su preostala takmičenja odložena ili otkazana.

Podsećanja radi, rukometašice Crna Gora su bile na deobi prvog mesta sa Mađarskom u grupi u kojoj su još bile Italija i Livtanija. Dok je Srbija delila prvo mesto sa Rusijom, u grupi u kojoj su bile Slovačka i Švajcarska.

Evropsko prvenstvo će u decembru biti održano u Danskoj i Norveškoj. Kvalifikacije su prekinute, a plasman na šampionat Evrope je određen na osnovu plasmana sa poslednje smotre najboljih selekcija Starog kontinenta u Francuskoj 2018. godine.

Pored Crne Gore i Srbije, plasman na prvenstvo Evrope izborili su Francuska, Rusija, Holandija, Rumunija, Švedska, Mađarska, Nemačka, Španija, Slovenija, Poljska, Češka i Hrvatska. Norveška i Danska su kao domaćini učesnici šampionata Evrope.

Žreb za grupnu fazu biće obavljen 18. juna u Beču.

Iz nekadašnje Jugoslavije na Svetskom šampionatu u konkurenciji rukometaša učestvovaće selekcije Hrvatske i Slovenije.