Roganović za SK: Ovo je klasičan nokaut!

Vesti rukomet 24. apr. 202018:05 > 18:07
Podeli:
RSCG

Čelnici Evropske rukometne federacije – EHF, doneli su mnogo odluka u vezi sa nastavkom klupskih i reprezentativnih takmičenja, a odluka da ukinu baraž mečeve za plasman na Svetsko prvenstvo je šokirala sve ljubitelje rukometa u regionu.

Siguran učesnik planetarne smotre u Egiptu koja je na programu u januaru 2021. godine bila je selekcija Hrvatske, a Svetskom prvenstvu su se nadali Crna Gora, Srbija, Slovenija, Bosna i Hercegovina i Severna Makedonija.

Učesnici planetarne smotre određeni su na osnovu plasmana sa poslednjeg Evropskog prvenstva, koje je održano u januaru ove godine, sa kojeg je 14 najboljih selekcija obezbedilo mesto na planetarnoj smotri. Putnici u Egipat su dakle, Slovenija, Nemačka, Portugal, Švedska, Austrija, Mađarska, Belorusija, Island, Češka i Francuska. Španija, Hrvatska i Norveška su ranije osigurale plasman na Svetsko prvenstvo kao tri prvoplasirane sa Evropskog prvenstva, kao i Danska kao aktuelni šampion sveta.

Otkazani su baraž mečevi između Crne Gore i Češke, odnosno Slovenije i Srbije, a razloga za zadovoljstvo je imala samo Slovenija.

Jako mi je teško da opišem kako se trenutno osećam. Najlakše mi je da iskoristim bokserski rečnik. Ovo je klasičan nokaut. Naravno da smo svesni situacije i da se svi zajedno borimo protiv koronavirusa širom planete, ali zaista ne mogu da verujem da je doneta odluka da se otkažu baraž mečevi, a iluzorno je trošiti reči koliko je prostora i vremena bilo da se oni odigraju do januara meseca naredne godine. Odmah sam stupio u kontakt sa igračima, a njihov osećaj je identičan onome što osećam ja. Jako je tužno kada bez plasmana na Svetsko prvenstvo ostaneš bez borbe na parketu, nego preuranjenom odlukom za zelenim stolom, u ovom slučaju putem video linka”, naglasio je za Sport Klub, selektor Crne Gore, Zoran Roganović i nastavio:

I dalje ću ostati u svetu boksa. Kažu da nije važno koliko jako možeš da udariš, nego koliko udaraca da primiš i nastaviš dalje. Mi smo primili izuzetno jak udarac, jer smo imali realne izglede da izborimo plasman na Svetsko prvenstvo uz dužno poštovanje prema selekciji Češke. Biće nam sigurno još teže kada šampionat budemo pratili uz TV ekrane, a nismo dobili priliku da se borimo da se nađemo u Egiptu. Međutim, moramo da podignemo glavu i odmah se okrenemo ka kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo koje su na programu naredne godine. Udarac je jak i bolan, ali moramo da ostanemo na nogama”.

Bez ikakve dileme, poštujući aktuelnu situaciju u vezi sa koronavirusom i borbom protiv globalne zdravstvene pošasti, jasno je da je odluka doneta preuranjeno, jer je bilo i mesta i prostora da se baraž mečevi odigraju.
Ali….