RSCG menja odluku ako klubovi budu za takmičenje

Vesti rukomet 6. maj 202013:32 > 13:34
Alex Grimm, Bongarts

Upravni odbor Rukometnog saveza Crne Gore na elektronskoj sednici 22. aprila doneo je odluku o poništavanju svih liga za ovu sezonu, ali bi moglo da dođe do promene odluke.

Ministar sporta i mladih Crne Gore, Nikola Janović, je na konferenciji za medije u ponedeljak, na kojoj je saopšteno da će treninzi u u pojedinačnim i kolektivnim sportovima početi u sredu i da će se odvijati u tri faze, sugerisao je savezima koji su poništili ili trajno prekinuli sezonu da dodatno razmisle da li će te odluke ostati na snazi.

U pitanju su šampionat u odbojci i rukometu. Čelnici Odbojkaškog saveza su potvrdili da neće menjati odluku, da će finansijski pomoći klubovima, a da će finalne utakmice između Budve i Jedinstva iz Bijelog Polja u muškoj, odnosno Galeba iz Bara i Morače iz Podgorice u ženskoj biti odigrane na početku naredne sezone.

Titule su osvojili Budva u muškoj i Luka Bar u ženskoj konkurenciji. Rukometni savez je prekinuo takmičenje, nije proglasio šampionat, a finalni turnir Kupa na kome će učestvovati Lovćen sa Cetinja, Partizan iz Tivta, Komovi iz Andrijevice i Budućnost iz Podgorice, planiran je za početak naredne sezone. Ministar Nikola Janović je naglasio, da ukoliko zdravstvena situacija ostane stabilna, ako ne bude problema tokom tri faze vraćanja sporta u normalne tokove, takmičenja u Crnoj Gori mogu da se nastave početkom juna.

S obzirom da je situacija promenjena, Rukometni savez Crne Gore je spreman da u novonastaloj situaciji sasluša predloge klubova. Ukoliko većina klubova bude za to, da se sezona nastavi, Rukometni savez je spreman da preinači odluku i odobri borbu za titulu, opstanak i plasman u elitno društvu, s obzirom da je prvobitnom odlukom naglašeno da nema ispadanja iz elitnog društva, niti ulaska u isto.

U Prvoj ligi za rukometaše nije završen ligaški deo sezone, nakon kojeg se igraju Mini liga za prvaka i Mini liga za opstanak.

U trenutku prekida veliku borbu za titulu vodili su Lovćen, Partizan, Komovi i Rudar, dok su isto tako veliku borbu za opstanak vodili Budvanska rivijera, Jedinstvo, Danilovgrad i Mornar.