RSS aplicirao za specijalnu pozivnicu za SP

Vesti rukomet 8. maj 202016:17 > 16:19
rss.org.rs

Rukometni savez Srbije objavio je na svom sajtu da je aplicirao za specijalnu pozivnicu Međunarodne rukometne federacije (IHF) za naredno Svetsko prvenstvo.

Rukometni svet ostao je prilično šokiran odlukom Evropske rukometne federacije (EHF) da se baraž mečevi za plasman na Svetsko prvenstvo u Egiptu 2021. otkažu. Odluka EHF bila je da se zbog pandemije koronavirusa baraž otkaže i da plasman na svetsko prvenstvo ostvare reprezentacije koje su bile najbolje plasirane na poslednjem Evropskom prvenstvu koje je održano 2020.

IHF je objavila da će biti dodeljene dve specijalne pozivnice za svestku smotru rukometa u Egiptu, a Srbija je aplicirala za jednu od njih.

„Rukometni savez Srbije sperman je igrački, finansijski i organizaciono da iskoristi priliku koja bi mu se ukazala uz podsećanje da je muška reprezentacija Srbije od 2009. godine učestvovala na deset od ukupno 12 evropskih i svetskih prvenstava“, navodi se u saopštenju RSS.

Svetsko prvenstvo u Egiptu igraće 32 reprezentacije. Od toga je 28 učesnika već poznato, dve specijalne pozivnice dodeliće IHF, a preostala dva učesnika doći će kroz kvalifikacije Severne i Centralne Amerike.