Škrbić: Ništa nije potpisano i dogovoreno sa Đironom

Vesti rukomet 11. maj. 202020:49 > 20:54
Podeli:
SK

Potpredsednik Rukometnog saveza Srbije Dragan Škrbić u izjavi za nova.rs demantovao je vest da će novi selektor biti Toni Đerona.

U ponedeljak se pojavila vest da je praktično sve završeno oko dovođenja stranog trenera na mesto selektora rukometne reprezentacije Srbije i da je praktično samo pitanje vremena kada će Toni Đirona biti imenovan na tu funkciju.

Međutim, u izjavi za nova.rs potpredsednik RSS Dragan Škrbić rekao je da to nije tačno.

„Imali smo listu kandidata za koje smo bili zainteresovani, sa nekima smo razgovarali, sa nekima nismo jer su u ugovornim obavezama. Toni je u najužem krugu kandidata, razgovaralo sa njim, problem je jer nije mogao da se napravi sastanak sa njim. On je jedan od najozbiljnijih kandidata, ali niti je bilo šta potpisano niti dogovoreno. Sve je neizvesno“, naveo je Škrbić.

On se osvrnuo i na odluku Evrospke rukometne federacije koja je otkazala baraž mečeve za plasman na Svetsko prvenstvo:

„Niti je to logično, niti opravdano, ali u celoj ovoj nelogičnoj situaciji odluka nije iznenađujuća. Jeste preuranjena, u drugim sportovima se čekalo da se iscrpe i poslednje mogućnosti kako bi se takmičenja vratila. Mi smo izbačeni i nismo imali priliku ni da se borimo za mesto na Svetskom prvenstvu. Trebalo je da igramo protiv Slovenije, nismo favoriti, ali niko ne može da tvrdi da možda ne bismo izašli kao pobednici iz te dve utakmice“.

Škrbić je poručio da u Srbiji tek treba da se odlučuje o nastavku sezone, a ceo razgovor možete pronaći na nova.rs.