„Biće mi teško da igram protiv Hrvatske, ali…”

Vesti rukomet 19. maj. 202018:21 > 18:24
Podeli:
ŽRK Budućnost/D. Starčević

Rukometašice Crne Gore, posle osvajanja petog mesta na Svetskom prvenstvu, trebalo je da tokom marta na svom parketu, u konkurenciji sa Norveškom, Rumunijom i Tajlandom, obezbede mesto na Olimpijskim igrama.

Međutim, ostvarenje sna je odložen za mart naredne godine, a Crna Gora će u pomenutim kvalifikacijama, na turniru na kojem je potrebno osvojiti prvo ili drugo mesto kako bi se stiglo do Tokija, biti jača za Hrvaticu Mateu Pletikosić, koja je definitivno odlučila da prihvati ponudu i obuče dres sa državnim grbom Crne Gore.

Matea je dres reprezentacije Hrvatske nosila u kadetskoj konkurenciji, iako poseduje nesporan kvalitet, nije dobijala poziv za seniorsku selekciju, pa je na kraju odlučila da promeni državne boje.

Da, definitivno je. U godinama koje slede braniću boje Crne Gore. Ovu odluku sam donela zajedno sa mojom porodicom tokom vremena koje provodim u rodnom Sinju”, naglasila je Matea Pletikosić u razgovoru sa kolegama iz Hrvatske i nastavila:

U Hrvatskom rukometnom savezu nisu se prema meni poneli korektno, nakon povrede koju sam doživela u mlađim selekcijama. Dobila sam godinu kasnije poziv, ali se tada nisam osećala najbolje. Nikada nisam rekla da ne želim i da neću da igram za selekciju Hrvatske. Međutim, kasnije me više niko nije kontaktirao, a onda su mi rekli da moram da izađem u javnost i da jasno poručim kako želim da igram za Hrvatsku. To sam i uradila, ali opet nije bilo poziva”.

Matei Pletikosić koja igra za Budućnost nije bilo potrebno postavljati pitanja, nastavila je sa izlaganjem:

Ne želim nikoga da molim. Ako me u Hrvatskoj ne žele, ja to poštujem. Igraću za Crnu Goru i nastojati da ostvarim san, a to je plasman na Olimpijske igre. U ovom trenutku, mnogo mi znači podrška porodice, dečka i prijatelja, koji su me podržali i olakšali da donesem nimalo laku odluku”, naglasila je Matea i dodala:

Ja volim Hrvatsku. Izvesno je da će mi najteže biti ako dođe do duela između Crne Gore i Hrvatske, ali moram da vodim računa o svojoj budućnosti i karijeri. Sigurno je da za Crnu Goru neću igrati sa istom ljubavlju, kao što bi to činila za Hrvatsku, ali…”.

Pored Matee Pletikosić treba podsetiti da je još jedna Hrvatica odlučila da dres sa državnim grbom Hrvatske, zameni dresom sa grbom Crne Gore. U pitanju je golman Marta Batinović.