Ništa od proširenja lige: Skupština odbila odluku UO

Vesti rukomet 21. maj 202022:36 > 22:44
Podeli:
Alex Grimm/Getty Images

Skupština rukometnih superligaša odbila je odluku Upravnog odbora da se to takmičenje proširi od sledeće sezone sa 14 na 16 klubova.

Upravni odbor će sad morati ponovo da zaseda i diskutuje o spornoj odluci, a celokupan ishod mogli bismo da dobijemo u narednim danima.

Povezano

Sezona 2019/20. poništena je zbog koronavirusa. Tad je Upravni odbor takmičenja doneo odluku da se ne proglasi šampion i da ne bude ispadanja, ali da se u sledećoj sezoni priključe dva tima iz druge lige, čime bi elitni rang brojao 16 klubova.

Ipak, na zasedanju Skupštine takva ideja je odbijena, a nekoliko klubova je, navodno, pretilo da će istupiti iz lige ako dođe do proširenja i kršenja propisa.

Među njima se nalazila i Metaloplastika, što je potvrdio i trener Šapčana Veselin Vuković.

Došli smo u situaciju da ćemo verovatno da se povučemo iz Superlige kako ne bismo dozvolili da nam se sprdaju sa takmičenjem. To je van svake pameti. Da nam predsednik saveza 20 godina radi to što nam radi… Čovek koji je glasao da naša reprezentacija bude izbačena iz baraža za Svetsko prvenstvo. To mi je nepojmljivo“, rekao je Vuković u intervjuu za Sportklub.

Podsetimo, još ranije je odlučeno da u SEHA ligu sledeće sezone idu Vojvodina i Metaloplastika.